Wednesday, March 23, 2011

Serangan SAKA

          Hari ni suasana tenang,aman lagi damai...di susupi tiupan angin sempoi2, telah di cemari oleh satu suara....(((( s u a r a ))))  jeritan garau, bergema....terkezut ko!!!!!. berbloging pun stop jap, pi intai kat pintu...pe ke hey nya....nak open pintu luas2 takut gak...ti kena jergah tak ker naya.Mommy mmg la penakut sejak azali lagi....tengok cerita hantu jgn harap la. tak siyo teman~hee.Bebalik kes jeritan tu...rupe nya datang dari depan umah mommy ni~ jiran upenya.Suami jiran mommy tu mmg selalu kena cam tu....paling last ase nya 3 bulan lepas..lama gak tu.Mommy penah la sembang2....nape somi nya jadi lagu tu...die kata ` saka`...mommy pun tak tau pun ape saka tu, jiran2 veteran mommy kata saka tu cam sakit keturunan.Mommy pun malas nak mintak tolong kat pakcek google, tak bape penting rasanya~ tak masuk peksa!!!!.lepas anta adik sekolah mommy pun nak balik umah~ takut2 pun redah la...
          Nak tau mommy punya la ketaq, time mommy nak bukak grill jer, tengok die dah menjerit n meronta2 nak lepas...nak terjun kot, ye la.....nak menghala ke koridor.Pas tu ade bomoh embus2 terus rebah kat lantai ...kat koridor tu la.mommy dah siap kunci grill semula n masuk umah...takut toi!!!!!!.Gambo???? isyhhhh....eee tak nak mommmy snap naya kena pelangkung dgn isteri die nanti...g pun lutut dah ketaq jari dah gigil...tak mmpu bt,  tak baik la...udah la nolong tak, lagi nak jadi kamerawoman~ tak ptut!!!!!
        jap2 mommy cari  gambo kat google yer...senang anak2 mommy nak imagine cerita mommy ni....
ni la gambo yg pak google kasi~
                                          

10 comments:

DKosongLapan said...

kesian awok nengokkan oghang kene macam ni...bukan ape..udah tak seghupe oghang...... bile kene macam ni....susah ghamei oghang...termasok le mommy kan???...kan??? nak kene kunci grill lagiii....heheh

intan.maisarah said...

awok tak penah le nengok oghang kene rasuk saka

dengor dengor cite selalu le

ish.

naik bulu rome awok ai.

Puan Kutu said...

hahaha bahanyanya..klu muni pun takut,tp ada hati jugak kot nk tgkp gmbr klu sempat.hihi...

mommylavender said...

D08~tau tak pe....lutut ni lum ilang lagi gigilnya ni~haaa..tapi teman duk dengor jer ni,udah diyam die...selamat teman

mommylavender said...

intan~ teman pun idak ler dapat nengok selalu,...takut oiiii..ti di trkam nya pe kes...kan kan?

mommylavender said...

muni~ uik~ ade hati tu...mmg muni orang berani...ye la duk kem kan~hee

Panglima7 said...

Penyakit saka nie...takleh dibiarkan...kena bawa berubat. Dan ianya turun temurun. Heeee...
Mommy kena hati-hati yeaa...

mommylavender said...

panglima~ tq....mommy ni penakut pang5 grill tu mmanjang berkunci...

mrs Gee :) said...

takut nyer.. ish kalau kena duk sorg2 kompem nyorok lam selimut jer mommy..

mommylavender said...

boleh lah kita duduk 1 bummbung mrs gee...`geng penakut`~hee