Sunday, March 27, 2011

Risau serisau-risaunya

                                                             
Assalamualaikum teman2,anak2 maya mommy, hari ahad  yang santai...sehat tak?senyum tak?Bagus2..tu yang mau, sekelat mane pun ati kita~ senyum msti selalu, wokeyhhhh!! Lame kelamaan otak akan reject segala masalah yg mmbelenggu.....n dapat jalan penyelesaian~ insayaALLAH.
         Hamboiiiiii-hamboiiii bijak sungguh mommy berkata2 ye????~heeee.Biasa la tu.Mommy ni sedang di landa kerisauan melampau, risau serisau2nya...duduk tak kena, berdiri terasa lenguh pulak..makan dah berpingan2 kenyang tak jugak...mandi stil le basah, tpi duk menung lama juga...nasib tak lemas dgn air.Riso nye!!!!! Cakap dengan en.somi..die diyam jer...dah muak termuntah kot~hee, mommy asek bawak kes sama bila masuk simpang borak2....last2 mommy sambung risau~uhukkkkk2.
         Semua ni sal anak2 mommy...eh2!!! silap, bukan anak2 tapi anak mommy...sape lagi kalu bukan anak dara mommy tu.Dari kecik sampai lah dah beso gini...tak pernah pergi tido umah orang, kalu umah sedara msti ade mommy.Ibaratnya die dgn mommy ti macammmmm...benda dgn bayang2..HAAA~ tak ke rapat tu? Bila raya `beperang` kooo!!! semata2 nak ajak pi raya umah sedara belah en somi, mcam2 alasan, nak peksa la ,keje sekolah byk la...tak nak pegi.Ingat lagi raya tahun lepas mmg mommy `cepuk` die...ajak2 tak nak, pujuk pun tak jalan..dah kena baru nak pegi, kan ker cari nahas namenya...tak sakit cari penyakit.
umah kawan yg bergambo ni...
                                    
         Alih2 call, cakap nak pi tido umah kawan..nak study sama2, die kata ti balik umah tak boleh nak study.Boleh ke akak oiiiiii, ibu risau betui ni~alahaiiiii! Positif mommy positifffff.....senyummmm, n pikir yg elok2 sadja wokeyh~En somi mommy tu? emmm lelaki kan sempoi jer...tau la die tu...anak dah besar kan.Tu je jawab....mommy bawak la face toye mommy ni depan pc...ngadu kat anak2, kenkawan maya mommy~heee.
          Rabu ni si kakak tu boleh balik..bru mggu lepas balik, asrama nak guna..semua wajib balik.tu la..suruh balik KL tak nak, nak tido umah kawan n study sama2...kawan tu orang kedah jugak la.Name kawannya mar..., anak bongsu..kat umah cuma ade ibu ayah die jer.Mommy risau la mane tau kedatangan anak mommy mnggu ke kan...tapi mommy dah siap cakap dgn mar..n sorang lagi kawan kakak tu, liya...suruh tengok2 kan si kakak...risau nak lepas kan anak kat umah orang, tak pernah ko!
         Hahaha...ingatkan masalah negara ke tadi ....risau bagai nak rak mommy ni~ negara la ni...negara kecik bernama `mahligai mattansalleh`~heeee.Salam santai ahad semua... mommy tinggalkan dengan sekuntum rose merah~daaaaaa

                                              

12 comments:

.: iEyLa :. said...

ermmm..xde ape la tu mommy...
I.Allah..kakak pon da besar... ;)

mommylavender said...

ieyla~ tu la pasal..dah beso kan, kalu anak lelaki moommy tak risau kot ieyla..

Puan Kutu said...

Ala mommy jgn riso..biase la tu sesekali nk ke rumah kwn.nk blik rumah jauh pulak kan..ank mommy sekolah kt mana?mertua muni dok mergong..

mommylavender said...

muni~ ni tengah cool la ni, semalam cll lagi..ingatkan die cm2 perkara..hee

krole said...

biasa r akak..dia da mmbesar...

mrs.sabri said...

insyaAllah dia pandai jaga diri tu.....

mommylavender said...

krole~hee...perubahan yg mengejutkan mommy krole

mommylavender said...

mimi~tq...hee

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

ada logiknya kerisauan mommy tu..zaman sekrang nih bnyk sgt benda negatif kat luar tu..orang jahat pun bynk kat luar sana..kengkadang budak x paham..kita risau sbb sayangkan dia..tp dia rs kita nak kongkong dia..

kita pon penah lalui ms remaja jd kita paham remaja nih suka nak bebas dr kongkongan emak bapa..anak sy kecik lagi..x tahulah mcm mana nak layan dia bila remaja nanti..harap mommy tulislah psl mendidik anak ye..boleh org muda mcm sy jadikan panduan

Adinda Amy Sensei said...

alahai mommyy...jgn risau2 k.....dia akan ok tu insyaallah...

mommylavender said...

bety~ tu la pasal..sbb die anak pompuan, macam2 mommy bc kat paper..taku jadinya nak lepaskan. semoga anak mommy tu pandai jaga diri~tq betty

mommylavender said...

amy~ harap2 die pandai bawak diri kat umah orang nanti