Tuesday, March 22, 2011

Laluan L

          Assalamualaikum.....buai laju2 sampai seberang hulu, ape dalam hatimu, ehemmmm2 dah tentu rindu  mengembang  selalu~hee. Timang tinggi2 nun cucur atap....jari mengigil bila blog tak di tatap...dah2 la mommy pantun merapu tu~alaaa...sekadar pembuka entry kan kan...~hee.Tengok anak2 mommy senyum gitu ..lega ati mommy ni.
         Ce teka...ape makna tajuk mommy ari ni `laluan L`...banyakkan makna L...`lembab` ker? `lembu` kot? tak pun `lintah`...ishhhh2 tak mungkin lintah la, mommy tak penah pun seumur idup ni masuk sawah...lintah???? uhhh~ geli....bukan!!!!! bukan laluan lintah...kat pekan pj mana ade lintah~haaa..lupa lak lintah darat ade la.
         Setiap hari kecuali ari sabtu n ahad..tapi kekadang sabtu pun redah gak laluan ni....mesti jumpa si`L` ni....tau la baru, terkedik2 sungguh supan....santunnya hancus~hee.Bukan la niat mommy nak mmperkecilkan cik2 en2 `L` tu...tak terlintas pun....mommy pun gitu gak dulu~ sedar diri ni!!!!! setelah di tepuk kepala, akal berkata..."belagak ko mommy"..takkkkk!!!!! tak exsen pun... tapi tapiii,cikit kot,sebesar hama~hee...resam manusia.
mommy snap ni~ tapi masa lampu merah~hee
          Kalau kat traficlight....mommy mengelak untuk mmpollow en. `L` ni....bukan ape dah la jalan jem, kalu jem kaya ke..jem nenas ke, sedap gak menyuap dengan roti..ni tak jem kereta perasa asap~heee.Lampu udah kate goooo!!!!!!..en.`L` duk lagi statik.....siap kena hon, bukan, bukan mommy hon laaa~ kete2 belakang mommy..pe lagi gelabah,sudahnya...baru nak gerak lampu udah tukar warna...mommy elakkan duk belakang....kalu boleh, elak.... tak boleh nak kate ape~senyum je la mommy.Bile memotong siap tengok cik `L` tu.....sian gak, esok2 dah pas lesen tu..jgn rempit2 tau....~hee
drive pun sempat snap...buat bahan ~hee                             

29 comments:

syairahmohdanuar said...

hehe.kelakar ayat esok dh pas lesen, jgn rempit :p

saya si L :D

Puan Kutu said...

haha mommy sy dh pass lesen pun tp tak reti nak rempit..asik bawak dalam kem jer!haha..

mommylavender said...

syairah~ haha~ syairah si L ek....cepat2 dapat P tau

mommylavender said...

muni~ jln kem mane leh rempit..jum keluar kem...~hee

puanbee said...

ada ker org rempit dlm jem mommy ? hikss

mommylavender said...

merempit kat lampu ijau bee~hee...

AYuNG said...

mommy, hati2..tgh drive xmo ambek gmba tau..hehe, nanti ada org len ambek gmba mommy pulak..lantas dapat surat cinta dari pak polisi....hehe

mommylavender said...

ayung~ time tu nanti en.somi lak duk leterkan mommy kan...aiyorkkkk~hee

kay_are said...

bahaye r folo kete L ni, dah r bawak takat 40 je.. terlebih sopan lak tu.. ade sekali tu sebab kete L ni, kete len berlanggar.. ish ish

whitecappuccino said...

siannyer en L tu..mesti gelabah

Panglima7 said...

Memang mommy..kalau boleh jgn laa polo si L nie...sakit jiwa rasenya....elok2 nak cepat jadi lambat...heeeeee kena pulak jkalau jalan berbukit..jgn ikut belakang. Kereta si L nie asyik mati jer.....tak ke kita yg kat belakang ni jadi haru...lebih2 lagi bila kete si L ni mengelongsor....hahaha.

mommylavender said...

kr~ tu la hari2 mommy jumpa tau...dari jauh lagi nmpak siap stanby tukar lorong`hee

mommylavender said...

panglima~ betul tu....hee

mommylavender said...

panglima~ betul tu....hee

PReDicToR said...

tula takut je nk folo blkg....tp bla ingat2 balik 1 ktika dulu kt juga prnah ade d dlmnya....

mommylavender said...

nur~ sian jugak.. nak2 hari kena test mau gagal jadi nya...tapi ape nak bt kawasan tu mmg jem

Kalamhati said...

hehe lucu je baca ayat mommy..
tp mommy pun kena hati2 tau..tengok dpn time snap gambo tu...hihi

Inspirationalefeks said...

hehe kereta di depan tu ke L ? hhuhu

dyanie said...

hai cik L uh..ahha
bhati2 d jln raya mommy...
kite doakn en. L uh pas lesen la...ahhaa

mommylavender said...

predector~yup...betul tu~hee

mommylavender said...

kalam....nak buat bahan blog punya pasal tu`hee

mommylavender said...

inspiration~ a`ah....hee

mommylavender said...

dyanie~hee....yup doakan bersama

kpah k-poh said...

cpah kalau nampak si "L" ni mesti kata..aku dulu pun mcm tu jugak..entah2 dah berbakul org kat belakang kutuk aku..

mommylavender said...

chepah~hehe...semua rase kan chepah ,bila dah lepas terasa nak eksen cm mommy lak~haaa

! Encik Nakal ! said...

hahaha~~jem..jemm..masa L pegang stereng kereta skema jer~~~haha..lawak teringatkan zmn L..hoho

Cik Yana said...

ahahaa~ pagi tadi cik Yana memandu kete Viva ade L tu. Hahhaa~ pagi esok pun. Nasib baik tak de jumpa mommy, kalau tak cik Yana ajak lumba dah. Hahaha~ bese la tu mommy, kitorang mana ade experience banyak pun driving ni. Slow cket. Nak2 ade cikgu kat sebelah, nak laju cket pun tak boleh. Tunggu lulus nanti la. Hahaha~

Entry terkini: The Blogshop: Lolita's Closet :)

mommylavender said...

nakai~ memori indah tu~hee

mommylavender said...

cik yana~ namau rempit..ti pak tiri saman lorh..haha