Saturday, March 19, 2011

"Cipta 1 Kisah Lawak,Kisah Sedih,Cintan"...

~ kontezz ni di anjurkan oleh mimieazam ..orangnya cantik lagi manis,tentu hadiah pun manis kan kan?~hee.Memang syarat tak dak copy paste...ringan kit jari jemari mommy ni,tapi kena wat karangan lak...kisah sedih ke lawak ke tak pun cintan cintun.Mommy neh bab2 nak selak semula kisah dolu2...berat sikit,tapi mommy cuba la...sedaya mungkin...uwaaaa~ mommy tak pandai.Tapi demi qaseh sayang kat mummydanny yang menge`tag` mommy,mommy pun wat la kisahhhhhhhhh~jenggggg2!!!!!!!

          Story ni sewaktu mommy ...masih menyarung baju putih kain biru,muka pun ayu, ala2 perempuan melayu terakhir,jalan tunduk malu lagi~haaa.Tak tau la nak klasfikasikan kelakar ker tak....tapi memori tu masih melekat kat hati mommy walau berpuluh tahun usianya.
ni la sekolah mommy 
                                  
          Cam gini anak2 mommy~hee...sewaktu mommy dalam tingkatan 5,ada la seorang cikgu tu berasal dari trengganu, alim Oooo...dan hemmmsem.Tapi mommy tak la berniat nak mengorat pun,mommy tak tau pun nak piling2 neh~heee....takut mak ayah kakak2 n abang mommy garang,almaklum la mommy ni anak bongsu,dapat lak ayah yang kuat kontrol...mati koma ati mommy waktu tu~haaa.Cikgu ni namanya cikgu zul..mengajar matapelajaran bahasa malaysia,tabiat mommy lak satu hal...bila menulis suka selak lengan baju sampai siku..ye la nak elak kan baju tu kotor,dulu guna meja kayu.Al kisahnya mommy neh nak kata anak mamak bukan la pulak...muka melayu piyo...tapi kat tangan mommy memang banyak bulu roma..panjang lak tu, ikut ayah mommy.Cikgu zul tu dah la alim..ganu mali kan, bila jer die tengok mommy duk selak baju sampai lengan...die terus `warning`.....

           " lengan baju tu turunkan" suara perlahan tapi jelas kat tlinger ni.

           Sambil cikgu zul lalu kat meja mommy..mommy dengar jer,tapi wat dono....pura2 tak dengar....dalam ati melawan gak.Alaaa cikgu lain ok jer...tak penah lak warning2 cam ni.

           "taaaapppp" bunyi pembaris kat meja......

haaa~ udah memang siyes cikgu ni,kali kedua kena. bila die round mommy masih situasi yang sama.Kawan mommy kat sebelah senyum kambing~ hampeh toi!!!!!!!
          Bila mommy mendongak......haduiiiiii.Cikgu zul dah berdiri sebelah meja mommy...sambil tangan memegang pembaris panjang....alaaa penbaris plastik tu.

         "turunkan lengan baju tu atau......"

         Mak aiiiiiii pembaris tu serta merta di hayun kat tangan mommy...outomatikli udah macam jaky chan lak mommy ngelak...maka pembaris plastik tu terkena meja dan patah...huuuuhhh!!! kalau kena kat tangan mommy mau berbirat ooO.Maka dengan muka poyo, mommy pun jatuhkan lah lengan baju tu....tapi muka punya la tebal malu oiiii..udah beso2 kena gak lagi, depan kenkawan lak tu..ape kes???? kes degil mommy ....haaa~ lepas cikgu tu kuar....kekwn mommy mula lak wat gosip.....sejak dari tu, lantak la lengan baju tu kotor..mommy tak selak2 dah,tambah waktu cikgu zul .

      ~ ni la sebaris kisah.......nak kena tag gak ek,....
mula2 mommy rasa kan kan nak tag puan kutu @muni..sbb mommy rasa muni pandai mengarap cerita...n yang  lulu

~selesai semua kontez......lepas ni wat entry normal~ gedik santai..haha

10 comments:

Puanbee said...

erk bee pun kena tag lupa dah sapa tag , tk buat lagi tk panadai lah waaa

mommylavender said...

mummy dany yang tag kan...bt jer bee..janji dah selesai.

kay_are said...

garang nye cikgu zul tu.. tapi nakw at cane, die aja untuk kebaikan gak kan.. ok r tu..

mommylavender said...

a`ah kr..mommy yg degil masa tu...tu kot anak mommy pollow pe`el mommy~hee

Lulu caldina said...

huhu susah ni...TQ atas ingatan n semoga berjaya mommy...*wink

mimie azam said...

mekasih mommy coz sudi join contest nih....smoga mommy brjaye k...u'll be in my list...^_^

mommylavender said...

lulu~ cube dulu..dah cube msti besh mengimbau memori dulu2 tau

mommylavender said...

tq mimie...~hee

Puan Kutu said...

uwaa muni ditag.susahplak tu nk kna buat karangan.pndai mommy siap puji pndai mengarang cerita,nk kena rotan sekali lg nie.hehe..btw tenkiu..nk pk dulu apa nk tulis.btw tenkiu mommy..kiss :)

mommylavender said...

muni~ mommy ni kan mommy semestinya pndai takel ati anak2 mommy~ haha