Monday, March 21, 2011

ANGGUNNYA WANITA BERHIJAB..

  ~Setelah beberapa hari berhoneymon dengan entry gedix2 mommy...kembali mommy menyelesaikan entry Contezzz...insan yang baik hati lagi manis cik puan kutu@ muni yang telah menge`tag` mommy...terimalah qaseh mommy ni cik muni sayang~heeee.

 ~ contez ni dianjurkan oleh cik yuz,,,tu pic yang kat atas tu, ni pantun tuk cik yuz ~hee;

    harum la wahai si bunga lavender,
    harum lagi si bunga tanjung,
    cik yuz manis  si penganjur,
    ooooi~ kreatif pulak mghulur sanjung,
    hasil tangan cantik hadiah diatur ,
    apelagi jum kita join, mane tau untung...

~Klixx2 kat sini LINK untuk menyertai....tak rugi tau hadiah amatlah lumayan.

        * Sekarang tiba la masa nak menjawab semua soalan cik yuz kita ni;
    ~setelah selongkar gobok gambar mommy...mmg tak ade gambar single, yang ni jer la....mommy letakkan.Mommy suka tudung cam ni....simple,sarung aje.
                              
Sejarah pembabitan bertudung,
~ Mommy bertudung sejak bersekolah dalam tingkatan 5 lagi n sejak tu tak penah la open rambut kat luar...waima keluar pintu rumah pun bertudung gak,pintu bilik idak la~hee.Dah jadi mak2 ni lagi la `kepimpinan melalui teladan` ` melentur buluh biarlah dari rebungnya`,soal agama mmg penting...bila anak2 melihat dengan sendirinya tersemat kat ati mereka..

Kenapa bertudung????
~dah tentu soal agama....rambut tukan aurat....lagipun sekarang bermacam2 jenis tudung kat pasaran...cantik2 lak tu.

Tag
~bab ni mommy kena cari siapakah insan yang bertuah yg akan mommy pilih......
1.anis anisah
2.jannah( mommy tau jannah mmg minat contez kan..lagi pun adiah menarik tau jannah!!)
3.dyla(mommy tengok dyla pandai bergaya dengan tudung.... cantik)

~daaaa....siap sudah;

menjahit baju untuk raya,
baju kurung juga kebaya,
menang bukan matlamat jaya,
sekadar memeriah rakan maya.
                          

20 comments:

aNiS aNiSa said...

thanks mommy tagkan sy...

insyaallah...

tringin jugak nk join =)

cik yuz said...

assalamualaikum..thanks yer sebab join..tunggu hujung bulan ni tau :)

Adinda Amy Sensei said...

hi mommy....lama x singgah rasanya...sihat???

Naddia said...

ooo..sy start betudung sejak tadika lg.. hehe
time tuh men sarong je

Puan Kutu said...

amboi mommy.sakan bgaya.hehe...mula shawl tu klua muni suka gak pkai sbb mudah bentuk n tak kedut.skang byk sgt shawl yg lawa bagai..my peberet lycra n cotton..klu jorjet tu licin sikit..pkai shawl klu rajin jer..sbb mls nak lilit2..hehe...

mommylavender said...

anis~ sama2 qaseh...

mommylavender said...

cik yuz~ yup....mommy waiting~hee

mommylavender said...

amy~ tu la pasal...rindu komen amy tau..mommy sehat aje

mommylavender said...

nadia~ anak2 mommy pun sama...hee

mommylavender said...

muni~ mommy tak lilit pun libas je kat belakang~heee...

kay_are said...

tudung?? hijab?? xtau nak komen ape mommy, saye ni laki.. uhuk T_T

mommylavender said...

kr~hee...wokeyhhhh

d_LA said...

thanx mommy..InsyaAllah dla join yer

mommylavender said...

dla~ tq dla~hee

Zaidah said...

good luck yer mummy

mommylavender said...

tq zaidah....

AYuNG said...

gus luck! :D

dyanie said...

amboi2 mommy bpantun2 plak...hihi
pape pon smg bjy mommy hihi

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

gud luck ya..sy pun join contest ini..

Wahida Nasution Thakhrim said...

alaa... dah tak sempat.. sedihnya!!