Saturday, March 26, 2011

Gedixxz2 santai

seindah ciptaanNYA
                                                        
          Assalamulaikum semua anak2 mommy tak kira la kalian berada kat mana, di pasarraya ke, kat tepian laut menghirup udara nyaman lagi permai~ almaklumlah ari ni kan sabtu sekolah bercuti..time untuk gedixxz2 santai cam mommy~hee.Mommy harap sehat2 lah hendaknya...sehat tubuh badan, ceria hati nurani..barulah terserlah kecantikan yang sedia cantik lagi molek tu kan, bak kate orang bijak pandai...senyum dari hati, bukan senyum sekadar menjaga hati.Beza tu~hee.
          Haaaaa~ mai nak gedixxz2  kat entry ni, laaa~ jangan la kata mommy dah tua, tak ley gedixxz2!!!!, tersorok kecik ati mommy ni tau~ heee...kate orang lama tak pe~ maneh jer bunyi kan kan???~hee.Korang heran tak,,tak???? ermmmm tak per lah, bt lah heran binti pelik sat,...url mommy ni mommylavender tapi blog cam utan bunga rose, tak pelik ke... lari tajuk sungguh!!!!. awat la hang mommy oiiiiii~ meroyan sungguh dgn bunga rose~hee.
                                                  
         Alkisahnya cam ni..mommy suka wangian lavender~ terapi kepada sterss dan lagi satu mommy penah baca novel cinta lavender (kalau tak silap mommy) lama dah, story tu seronok sgt, piling guling2 mommy bc~hee..smpai mommy terjatuh cinta kat lavender tu..haaa~ nasib baik tak jatuh katil ko!!!! ye la bc smbey senyum meleret~ hangau betui mommy ni.mmg hantu novel.
                                                     
 Tak abeh lagi heran tu??? oOOO~ bunga rose tu lak...cam mane mommy terjebak?Cam ni...rose dgn idup kita berkait rapat...mommy suka rose merah jer,merah tu warna garang...kita seharus nya meyusur hidup ni dgn tegas tapi bertempat, kena garang tapi beralas...helaian rose kan ke lembut...bertindak tegas dalam kelembutan bukan dalam keributan.Duri2 rose pulak pada mommy pertahanan...tak mudah di pujuk, senang di rujuk...~aiiiip..usah cube mencucuk2, ti padah membentuk....Tu sekadar pandangan mommy tentang rose n kehidupam mommy, lain orang lain kan.

26 comments:

Puan Kutu said...

tak mudah di pujuk, senang di rujuk..like that word.hehe ala mommy..nk gedikz tak kra usia..gedikz santai tak slh kan.hehe

.: iEyLa :. said...

huhu..lavender..that's why la ieyla suke purple...
penah gak bace novel psal lavender..tp xhengat dah tjuk die..
pe ek mommy tajuk novel tu??

mommylavender said...

muni~hee...ye betui muni.

mommylavender said...

ieyla~ mommy pun lupa..penulis nya lau tak silap mommy rozita.mommy pinjam kwn punya masa tu

Wafiy Suzly said...

oke patut lah nickname mommylavender

JunAina said...

syoknya dapat gediksss & santai, june pulak still bergediks kat opis...waaaa...

masih menunggu red roses dari jejaka idaman...ahaks...

mommylavender said...

wfiy~ begitu la kisahnya..hee

mommylavender said...

june~ tak per la pas ni gedix2 la..sampai esok ahad..hee. mommy ni duk umah jer lagi la boring...tu yg berblog 25 jam

aNiS aNiSa said...

mommy!!sama lah plak ehehe

suka lavender n rose jugak..mendamaikan =)

entry best : Kenapa kita Tak Dapat Apa yang Kita Idam-Idamkan??

qasehraihan said...

nampak gaya mommy ni kuat nyakat mcm kpah gak ni..hahaha

salam kenal kak..
saya suka rose gak..
meh la skuntum..hihi

Adinda Amy Sensei said...

waaahhhh......simbolikkkk mommy nih...hihi

Panglima7 said...

Assalamualaikum Mommy...wahh !!! berbunga-bunga bahas Mommy naa...bahasa dah macam buku novel laaa....ekekeke. Tapi InsyaAllah Panglima pahemm maksud mommy. Pompuan memang elok berkias mias. Panglima nie...straight forward jer. Apa pun nice flower Mommy...Hope Mommy ceria selalu....Have a nice day mommy...

kay_are said...

patut gne name lavender.. rpe nye peminat bunge tu ye.. bau tau.. tapi, em.. xtau sangat pasal bunge2 ni.. hee

whitecappuccino said...

mommy!! saya suka bunga ros!!!!! suka sangat2!
oh ya..saya tag mommy utk GA ya..

Kalamhati said...

hehe seronok bc entry ni..piling guling2 gitu..haha

Kakzakie said...

Nak tunggu ada yang menghulur ros merah tak dapat-dapat. Dapat tengok dalm blog mommy ini pun jadilah...

mommylavender said...

anis~kite serupa..hee

mommylavender said...

qaseh~ suker bebenor nyakat ni..mmbawa bahagia kan..amek la qaseh setngkai dua..jgn smpai dogol taman mommy ni dah la~hee

mommylavender said...

amy~ simbolik ke??? tak kot..hee

mommylavender said...

pang5~ tq...mommy ni sentiasa senyum...heee

mommylavender said...

kr~ bunga n pompuan tak dapek di pisah kan...lau lelaki, kumbang n lelaki kan kembo~haa

mommylavender said...

nur~ kite serupa gak....hee

mommylavender said...

nur~ kite serupa gak....hee

mommylavender said...

kalam ~tq..hee

mommylavender said...

kakzakie~ alahaiiii amek jer la usah tengok2...

Linda Musa said...

nice entry mommy...but i never get red roses...biasa dgn white jer...but still agree with ur statement cuma nak tambah sket, kelopak itu lembut mcm hati kit juga...namun berusahalah agar kelembutan itu x akan dipergunakan oleh orang lain...sbb tue lah harge roses tue mahal kan :)