Thursday, December 30, 2010

HAHAHA~keseksian yg tidak mengancam

                                                        

                                                          

“Ya, saya serius. Biar semua pemain bola sepak Malaysia buta. Saya akan pakai baju belahan dada supaya mereka buta. Ini adalah laser ciptaan saya,” katanya lagi.
ni adalah kenyataan julia perez...tapi ternyata leser ciptaannye....tak mengaburi sedikit pun kesecekapan khairul fahmi....buat pengetahuan penyokong2 indon...KESEKSIAN ANDA TIDAK MENGUGAT SEDIKIT PUN SEMANGAT ANAK2 MALAYSIA...sayang MARUAH TERGADAI KRN SEKSI TYG BODY FREEE...TAPI MATLAMAT TERTGGAL SEMADI DI BUMI SENDIRI...hahahah~jgn gah berkate,,,,TERNYATA MALAYSIA LAH JUARA!!!!!!!!!!


Wednesday, December 29, 2010

BENDERAKU BERDAULAT

                                                          
haaa~nak mangimbau satu peristiwa di mana bendera kita pernah di perlekehkan oleh segelintir rkyat INDONESIA...bendera kite di pijak malah di bakar,sakit ati kan....tapi kite rkyat mlaysia tak mambalas tindakan bodoh mereka...kite rkyat bertamadun...MENGHORMATI DAULAT BENDERA SESEBUAH NEGARA.Hari ni.....kita menjulang PIALA SUZUKI....kita dapat mengalahkan indon di KL...tapi kita di tuduh menggunakan leser punca indon kalah....kite di hentam dgn berbagai2 tuduhan... malah ade artis indon mahu menggunakan leser ke atas fahmi...yup itu terjadi...tak berkesan pun,malah fahmi dgn gagah menyelamatkan GOL PENALTI INDON.KITA TETAP berdiam....itu lah MALAYSIA...tetap cool...tak MELATAH MACAM INDONESIA......BANGGA DIBAWAH BENDERAMU MALAYSIA...WAT RENUNGAN JANGAN SESEKALI MENCABULI BENDERA MALAYSIA....KELAK KAMU  AKAN KENAL DAULATNYA.BUKAN ANTI TAPI BENCI PADA RAKYAT YG TAK MENGHORMATI DAULAT NEGARA JIRAN........





.MALAYSIA JUARA

                                  

                                                                           
                                                                                                        

akhirnyer kita BERGELAR JUARA PIALA SUZUKI.Mana kate2 kesat rkyat indon....hahaha~BERKESAN KE LASER KORANG....MEMANCAR KAT MATE FAHMI.....tapi tak sedikit pun mengugat.....TAK macam C BOTAk  MARCOS....terpancar leser sikit dah nak kuar pdg.
                                                          




Monday, December 27, 2010

alahai~ anak ibu neh.....

                                                  
            NI la si kecik dalam family MAT TAN SALLEH ..hee~ tu la name `special` my hubby...panjangkan,tu tak termasuk name ayahnye lagi.Dak kat atas tu tak la kecik dah darjah tiga tahun depan...kire2 sibungsu la tuuu~ni la NUR SHAZLEEN AZIEM BTE MAT TAN SALLEH...panjangkan,mungkin ade yg panjang lagi...kalau nak tulis dalam buku tulis tulis name die je...n lagi satu name tag sekolah..selalu ckgu buat yg tengah je SHAZLEEN.
             Bukan setakat name si adik je panjang....malah kesemua anak2 mommy same,ingat lagi pengalaman pertame dapat anak...yg terbentuk famly SHAZ.Yang sulung bawah ni name nye MUHAMMAD SHAZMEL HAFIZ BIN MATTAN SALLEH tapi panggil abang je kat umah.
Nkat sekolah tak lak di pangil dengan name panjang tu,,,cume HAFIZ je.Dara mommy yang besar ni lak name die NUR SHAZREENNABIHA  ...ni gabungan name dari beberape orang.REEN tu anak saudare mommy yg kasi,NABIHA lak opah[mak mertuaku] die yang kasi.Kat rumah kite orang pggil KAKAK je,kalau balik kampung lak makcik2nye pggil INTAN ....sempena lahir di HOSPITAL TELUK INTAN
anak mommy pun men blog gak.....www.shazreen11.blogspot.com.nak tau pe`el die p la skod   blog DIE                                           Ni lak yg no 3 MUHAMMAD SHAZRIL HAQIM BIN MAT TAN SALLEH, atau kat rumah pggil  AYANG ganti kpd pggilan alang....tah la menurut kate sesetengah pihak n segentintir makhluk.....tak bape ok lau gune alang,malang selalu.Tp mommy tak la percaye smua tu.
1 hal yg memang di maklumi oleh anak2 mommy...bile mommy paggil dieorang dgn name penuh...tu tanda mommy tenggah marah...makenye time tu semua buat bek n tahu tugas masing2....ni la family mommy,SEMOGA MUHAMMAD SHAZMEL HAFIZ,NUR SHAZREEN NABIHA,MUHAMMAD SHAZRIL HAQIM N NUR SHAZLEEN AZIEM MENJADI ANAK2 YANG SOLLEH N SOLLEHAH.....IBU N AYAH SAYANG KORANG...

                                                                                                                                                              

jalan2 cari makan

            Memandangkan seminggu je lagi sekolah akan bermula......ari ni ajak anak2 makan kepsi,ye la bile sekolah bermula masing2 kena balik asrama.Nampaknye makan nasi di tanguhkan malam nanti....hehe.
gipun anak2 mommy memang pebret dieorang ayam...tambah2 yang kakak tu,sampai menjilat jari uh~                                                         

www.shazreen11.blogspot.com

Sunday, December 26, 2010

menyusur di hari ahad~

                                                                
            Hari ahad ni lagi sekali mommy n somi mnyusur pi kenduri kawen.....tapi kali ni sedara sebelah somi, aduhai mommy ni bukan jenis yg suka p kenduri kendara ...ye la dari kecik lagi mak mommy jarang bawak mommy.Bile dah berumah sekali gus membina tangga sendiri...heheh~kene gak la membiasakan diri.Nak tau bile time raye pun mommy tggu kakak2 mommy pi beraye umah sedara...haaa~ kiranye mommy ni pemalu ...tu sbb anak dara mommy dok pollow pe`el mommy yg 1 neh. Anak dara kecik pun bakal nak pollow...jenuh gak ayahnye pujuk bru nak ikut....

ye la pulak kan...mane tumpahnye kuah lau tak ke pinggan nasi.Bukan takat dara2 mommy jer...jejaka2 mommy pun tak nak pi....selamber je tiduq,ayahnyer tak terkate ape dah,padahal malam tu dah kc tau awal2 "ley kenal sedara belah ayah...."
haaaa~ ni bukan la pic jejaka mommy,setakat pic hiasan je.
                                                        



                                                                                              








Friday, December 24, 2010

ANugerah skRiN TV3

                                 Lgi beberape minit jer berlangsungnye anugerahskrin kat tv3....cepat my kite beratuq at depan tb
                                                                         

                                                                                    
lepas tu esok lusa kita pasti dok beliak mate tengok keseksian artis kite.....tah ape yg di megahkan tayang `body` pree~dosa dah tntu dapat...kutukan sah2...alahai artis kita ni ngalahkan hollywood lak...
                                                          

ape nak jadi.........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Thursday, December 23, 2010

banner baru...

           aduhai...dari kul 8 td wat anner bru....duk tukar2,tapi ati neh masih ase tak puas
                                                          

mula2 yang kat atas tu....cm tak menarik lak.susahnye nak puas kan ati sendiri...heheh~petah lagi nak puaskan ati orang kan?adat manusia.......Akhirnye gune banner yg ni
                                              

esok lusa...tak tau la lagi,cam ase tak ngam lak....tah2 pakai banner yg ,lame ari tu....
                                        
ade idea tak nak wat bnner yg secocok dgn template mommy...nak cr yg molek bagai pinang di belah dua...ngeee~


Tuesday, December 21, 2010

READY2.....cepat.

                                                              
                                                                
            Haaaa~ tengok tajuk kat atas tu cm nak pi mane je an an?Ngehhhh...mommy suruh anak2 mommy balutkan buku teks adiknye....mommy cukup malas bile masuk bab balut buku,buku rampaian pun tak mau,seb bek anak2 mommy udah beso panjang ..tugas2 tu serah je kat dieorang
                                                            
kat atas tu bukan pic anak mommy...heheh...tapi lecehkan nak balut buku neh,walau ade yang pasang siap tapi kebanyakannye tuk buku rampaian jer. ade gak tuk buku teks tapi mommy tak suka lak....tak tomey gitu.



Monday, December 20, 2010

dan akhirnyeeeee~

        


           Dah lame gak menyekodeng blog orang,nampak signature@sain....tredmark uhhhh~cantik je...bekali mencube,nak bertanya...heheh~malu la pulak,akhirnye mommy sesat jalan lame gak la.Tapi malam ni dara mommy neh~yg kat bwh tu
My Photo
http://shazreen11.blogspot.com
                                                                                  
merealisasikan impian mommy....n seterusnye membawa mommy ke jalan yg bebenor...hahah~idak la sesat lagi..


Sunday, December 19, 2010

antara otak vs nafsu

                                              Nafsu pelik suami
                                              SMS akhir  
betape akal yang bijak tak dapat mengawal.....udah dungu,tau dungu dak??? adikberadik bodoh sepupu bengap....bila nafsu jadi raja dalam hati,hati pulak di gelapkan dengan iblis yang sejak azali menyesatkan umat manusia.Jadilah mcm berita kat atas tu jadi hamba NAFSU ......menidakkan kata akal yg perbuatam sedemikian TERAMAT KEJAM.
                                              

Wednesday, December 15, 2010

♥♥sUsUr kEHiDupAN♥♥

 Dari tapak mule....hggalah hari ini,makin jauh mennggalkan hentian itu,hati mule berdesis kata rindu..pada ungkap pada raut wajah...aduhaiii~bagaimana lagi bisa aku lepaskan kerinduan yg makin tebal membeku di hati,tak bise mencair dek terik mentari.........♥♥sUsUr kEHiDupAN♥♥ mase lalu ~TERLALU INDAH.Tak kenal duka....bibir mengukir tawa gembira tanpa tau apa sendu di hati BONDA,tak kenal riak ombak di wajah AYAHANDA.Tapi kini.....bile umur kian penghujung,♥♥sUsUr kEHiDupAN♥♥....berginjak...berubah,aku kenal mana ombak dimana badai.........iNIlAH ♥♥sUsUr kEHiDupAN♥♥
                         ♥♥sUsUr kEHiDupAN♥♥ ..................ABADIiiiiii~                                    

Friday, December 10, 2010

mem0ri.....D` starp

                              www.smktarpsb.edu.myAdvertisementni la sekolah mommy,indah memori mas a ni,dengan kekwn.Baru2 ni bru dapat kesan pwen mase skolah....ye r sejak ber`teman dgn `mukebuku` tu...heheh     Syamsul Ariffin tengok dah putih wambut kwn mommy uh~ni syamsul mase sekolah dulu still smile ..tapi sekrg uhhhh~jd ddy yg garang g2..jgn marah ek.Sorang lagi mecknor,keje kat tb3 jd kameraman...bangga toi rakan2 berjaya                                                                                                   
                                     Mecknor Ahmad ramai lagi yg lost contack...harap dapat bertemu semula....bukan setakat d FB ....tapi bertemu muke bersua dari hati ke hati......
                                            Rosli Alias   ni lak rosli,lau tak silap mommy rosli ni dulu ketua kelas...pendiam jer~tapi tegas weyy.........pandang jer terus kite owang senyap,tapi mommy dark bek...huhuhu~         

SELAMAT TAHUN BARU.......lum trlambat ag kan?????

  
                                               masih bolehkan.....meskipn agak lambat,almaklum la...bz.semoga kehidupan bertambah bahagia.....keimanan makin menebal dan ego makin mengikis.....

Monday, December 6, 2010

beriadah....sambey meredah...

            coty2 sekolah ni..anak2 duk merengek je keboringan,mommy pun wat plan mengejut..haha,tanpa mr somi p bercuty..jeng..jeng. kemana agaknya mommy p ek.pandai ke mommy? redah jer...
sebonarnye mommy p ramai2 3 kete,percutian family....tp plan emergency,tetibe jer balik kg ase nak bwak anak2 mandi manda kat teluk batik...
tengok siap timbus adiknye dgn pasir lagi......yang pasti die org epi setelah setahun bergusti dengan buku2.

teruna ngan dara mommy ni bukan nak mndi laut,,,malu la kut...hehehe.kite orang bermalam kat marina cuve...

Tuesday, November 23, 2010

Ape DAh JAdi??????

pix_middle
menurut metro ari ni sejadah ni di beli dengan harga rm10 3 helai....kenape ek? sbb murah terus je beli...tnpa menyimpan sedikit rase curiga keatas KEMURAHAN hrga barang tersebut.BErmacam care berselingkuh tiap tertib demi nak menyongsangkan ....BERHATI2 lah....

Monday, November 22, 2010

akHiRnyeeeeeee

            siap gak  sudahnye.....hehehe~upe2nye senang jer nak tukar templat blog ni,besh sgt2.....krn ia hasil keja kita an an?Mula2 dulu....epoi yg wat kan..Thank You Heart.THANKS EPOI.....LiP n LOp,yg tak jemu2 ajar mommy cm ner nak join BLOG.lame2.. tu mommy blajar cm ner nak tukar...mommy bukannye INSAN celik iT pun...ngEE~ rabun.Meski tak secantik mane.....ibarat dapat umah baru.....cam umah ni...hehehe.aduyai siap berangan lagi ni...blog mommy tak la secantik ~bungalow` tu.....lepas ni ase2nye tak tukar dah....

Saturday, November 20, 2010

♥¸.•*۰۪۪۫۫♥۰*•.¸♥EPiiiii befDAY peni¸.•*۰۪۪۫۫♥۰*•.¸♥

           Birthday Music Graphic Epi befday lop@peni........udah besau anak mommy kan,udah 24thun ......SEMOGA hepi N bahagia esok,esok n esok.....sampai bila2 sampai la saat~pakpong2(kompang!!!!!!)hahahaha. biarpun dah byk kali terluka.....pasti di depan sana ada saat manis yg menanti....meski di depan tu masih jauh,kabur...percayalah ade insan yang MENYAYANGiHappy Birthday Graphic

Tuesday, November 16, 2010

Abang kecewa tak???


tengok tu siap senyum agi......


            Itulah pertanyaan yang ku tanya kat my hubby tika dapat result abang yang tempuhari.....sambil aku memandang keluar  menikmati pemandangan sepanjang jalan pergi ke utara.Aku nantikan jawapannya....tak ada gak,lantas aku tanya lagi "abang frust tak ayang dapat result gitu???" tapi kali ni aku pandang mukanya....aku tenguk ea geleng kepala."napa lak....?"."kan ibu dulu penah cakap yang ibu tak nak terlalu berkeras mendidik ayang,cam ibu didik abang long n kak ngah....ibu nak tengok cm mana"aku diam...memang betul dulu aku garang ,penah dulu kak ngah kena tido pukul 4pg ...kerana dia menipu sbb mtematik,bila aku suruh wt latihan...wahhhh...betul semua,bila aku tanya salah satu soalan cm mana ea dapat jawapan,mula la muka terkebil2....baru aku tahu,rupa2nya dia meniru jawapan.Time tu aku punya la hangin......aku suruh dia buat semula semua soalan math siap dengan jalan kerjanya sekali.......dan aku mau dia siapkankan jugak,sbb esok pagi aku nak tengok......sedang aku tidur,hanya my hubby temankan anaknya tu.Memang aku pantang di tipu...anak2 aku tau.Dengan abang long pun sama gak.....mula2 ajar abc,sampai berdarah la mulut kena tampar...lambat sanagat nak dapat membaca..Tapi dengan abang yang,dari kecik dia ni nakal sikit...lasak.Aku terpikir kalu aku berkeras memang dia kan `makan hanger` selalu....aku tegas tapi tak garang.Aku ingatkan ayang...kalu nak main kena siapkan kerja umah n bt soalan math setiap hari sekurang2nya 5 soalan.Cam aku katakan tadi, ayang len sikit aku diam dia lagi diam...tak cam abang n kakaknya.Sekali aku tukul sekali la ea bergerak....sampai la tahap kesabaran aku `ilang`...aku mengamuk,satu `hanger` patah.Sejak ari tu ea tak lupa soalan mathnya.....biarpun `tak kena` selalu tapi sekali `kena` ingatan btnya.Akhirnya ayang tak dapat gak 5A cm ea dapat 4A je cm akak.....punya la ea bangga dapat kalahkan abang long n sama dengan akak...AKU??????? kecewa sangat...sepanjang jalan ke utara nak ambil kakak...aku membebel,boleh lagi dia menjawab "banyak ape 4A tu bu....abang pun kalah" adoi anak aku ni.Datang mak sedara dia ley cakap lak "tahniah la akim dapat 4A..jangan frust2 bukan dapat mintak keje pun dengan upsr tu" hadoiiiiiiii....pe kena la dengan akk ipar aku ni g tusuk anasir bebukan kat anak aku,apalagi face dia yg monyok dari td aku tengok senyum meleret.mggu lepas smpai ari ni sibuk sgt uruskan sekolah menengah termasuk la isikan borang yang patut bersesuaian dengan apa yang abang yang dapat.Sibuk p tengok dia amek anugerah la...tengok la pic dia siap senyum je.

Wednesday, November 10, 2010

kakak vs ayang




            Esok 11hb,bermakna result abang yang....n kakak pun kena ambil gak kat utara nun.puas dah pujuk nak ambik kakak ari jumaat je,selesaikan result abang yang dulu.Tapi besa r...kakak,cakap dia je nak kena dengar...dia je nak di dulukan. Nasib baik abang yang beralah...thanks ayang menyenangkan kerja ibu n ayah.Dah abang yang ada akak yang cam tu kan nak wat cam mana...tak ambik ari khamis mau banjir kali ke 2 lak kedah nun..hehe.