Wednesday, March 9, 2011

mommy kena tag oleh puan kutu@muni

Assalamualaikum....selamat malam kenkawan blog,sehat ker? jari jemari tu ok dak???? nampak tak kekurusannya..ye la hari kita senamkannya kan?~hee.Semoga seluruh tubuh dari ujung rambut sampai ke hati n perut...di anugerahkan kesihatan yang baik~aminnn.
Jummm ~ la mommy mulakan dengan soklan kat bawah nun....mommy ni di tag oleh puan kutu;


1. Adakah anda rasa anda hot??
~Hujan-hujan ni tak HOT,hee~ tak hot pun....suam2 kuku pun tak.


2. Upload gambar wallpaper/pic anda guna sekarang

             



3. Cerita pasal gambar
~ Minat sangat kat bunga rose...warnanya yang merah tanda berani,durinya tanda ada pertahanan diri....rama-rama tu lak menambah kecomelan~hee.


4. Bila kali terakhir makan ayam?
~ Ayam ye???? anak-anak mommy ni memang minat sesangat kat ayam...jadi hari2 ade menu ayam kat umah tu...ari ni sup ayam.


5. Lagu terakhir yang anda dengar?
~Hari-hari dengar radio...HOTFM ,dah dengar radio mesti ade lagu kan...tapi mommy dengar sambil memandu jer..jadi tak bape nak dengar la..kat pc lak selalu off sound,dah pulak dalam blog mommy lagu dah tak dak~hee.


6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
~haaa..tengok cerita mkat tb..time iklan baru sambung buat...ala cerita kat tb3 tu,yang pukul 7...BEGITUKAH CINTA gerangan tajuknya.


7. Selain name sendiri, anda dipanggil ape?
laaaa~ udah tentu la mommy


8. Tag 8 orang
1.ayung
2.ila
3.rose rosie
4.puan bee
5.ieyla
6.buuwa
7.melur
8.pia
~uwwwaaaa...mommy udah la baru,nak cari 8 tag tu...mommy gagahi juga la~ selamat dah.


9. Siapakah no 1 anda?
~ayung? Orang pertama sape mommy mase mula2 mommy kat syoknyaberbloging...peramah, leh tahan merapu...setiap kali chating...mesti buat mommy senyum sorang2.


10. Katakan sesuatu tentang no 5
~ieyla ni baru jer mommy kenal malam tadi...baru komen 2 entry..n chat~ periang orangnya,student....manis lagi~hee.

11. Orang no 3 berhubungan dengan siapa?
~ dengan hubby tersayang die laaaa~kan kan rose,tambah2 rose pregnant anak sulung,tentu manja dgn hubby die~hee


12. Bagaimana pula no 4?
~ni la kawan yang memperkenalkan mommy kat dunia blog ni...byk membantu,templete ni pun hasil idea beekay ni laa~ tq bee.


13. Pesanan buat no 6?
~buuwa...gadis ni pandai wat cenderehati cam keychin...cantik tau...pi la jengok.Mommy doakan buuwa berjaya buat ..n jadi kan bisnez...


14. Kata-kata cinta buat no 2?
~aihhhhh....kata2 cinta hape lak...merepek je~hee.Tapi mommy ucapkan semoga ila berbahagia bersama cinta hatinya...huby n anak..sampai hujung usia bersama~aminn.


15. Adakah no 7 dan no 8 mempunyai persamaan?
~ setau mommy laaa~ kan,pia n melur seorang isteri n ibu.... sama la tu.


16. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang no 1
~anak sulung dalam family...dah panggil ayung~ msti anak sulung.
~cantik
~peramah
~periang
~merapu(urlnya ayungmerapu~hee)

17. Persamaan antara kambing dan lembu?
~dua2 binatang ~haaa,cam jawapan dak darjah satu lak.

18. Perasaan ketika jawab tag ni?
~ seronok lak sbb soklan cam pelik sikit~hee

19. Adakah anda tahu Rizman itu sengal?
~hudahhhhh....Rizman mana lak ni,mommy tak kenal pun,tak sengal kot...mesti hemmmsem cam Rizman khuzaini pelakon tu~hee.


~selamat mencuba pada yang mommy taq....

12 comments:

AYuNG said...

yeayyy...tahniah mommy...anda org ke 3 tag ayung benda yg sama....hehe

btw...thanx puji...alamak, nk kuyak dh nih..hehe

thanx tag! nanti ayung buat yer..insyaAllah....:D

mommylavender said...

ju2 dah ler syg..heheangan kuyak besa

Puan Kutu said...

waa ptot la blog penuh bunga ros..kena tuka mommy rose la kan?

mommylavender said...

hee~ mommy suka wangian lavender muni..

Ila said...

tq...nanti ila buat k

mommylavender said...

sama2~hee

.: iEyLa :. said...

thanx mommy mucux..hehe

tapi ieyla bru je buat en3 tuk ni..xpe..jap lg modified letak name mommy plak..heehe..

mommylavender said...

ye ker ? tq ieyla sayang

Adinda Amy Sensei said...

wahh mommy...sihat hari ni?

mommylavender said...

sehat jer syg...hee~ bz sikit jer

kay_are said...

makin banyak yang kne tag ngan ni ye.. best2.. hee

mommylavender said...

hee~ mmg besh kr