Thursday, April 28, 2011

susur mommy 1


Assalamualaikum...cik tipah ade tak,oOOO..pi kedai~ tak pe....cik senah((((~ assalamualaikum...Ermmmm, tak de jugak la ni~heeee..nmpaknya semua tak der...mommy jer suke merayap ni.Merayap kat blog je tau...realitinya, mommy tak gemo merayap umah jiran...kecuali lah lau ade majlis kenduri..seharusnya menghadirkan diri serta perut~heee.

Rasanya dah lame kite kenal~ mesra, rapat..erat sepakat, meski diblog..kemesraan itu terjalin di jiwa paling dalam...sayup menyusup, dalam rindu yang tak berpenghujung.Mai sini...mommy kenalkan sisi diri mommy......wajah tu, tak perlu dah kot...tu wajah2 comot mommy senantiasa menemani.
Pertama-tama mommy ni sah2 la udah tawen~hee..n sanding2 nan en somi


tuuu kat ateh~sah dah jadi isteri..senyum lebo bile udah naik pangkat.Sesetengah orang sedih meninggalkan zaman dara..mommy ni punya gatey, idaknya nak leleh2..~keh2.ape ke idaknya jejaka idaman hati udah sah mommy yang punya~yahoooooo..melompat gumbira,time tu dalam ati jer, tu pun senyum2 kena marah dgn emak.Mommy sebenarnya nikah gantung 2 mggu, nikah kat umah abang yang sulung...dah abang mommy tu berhajat nak bt kan~ turutkan aje la.Taw tak ape ke bendanya `nikah gantung` tu...nikah je..sanding ngan ehem2 blum lagi..yang tau sila senyum jgn kate ape2~hee...yang tak tau, pi kat kaunter pertanyaan pak cik google sedia mmbantu, tu yang berumur 18tun keatas..bebudak duk diyam2 n tutup telinga na~~~~.

Tok kadi udah angguk..saksi pun kate ye. ngeeee~ senyum gatey udah mai....cik abang somi pun udah gesel2 cam kucen sejuk~hahahah...hape ke lagi,.............

keje malam pun kautem dgn doktor pabret..monteng kau~ yang tergantung hanya adat,bile agama sudah sah..nak lari kebarat..somi mengejar sudah, mommy tak larat nehi...nehi baby, lari ke timur...mommy pura2 tak mau~~~~ngummmmmmm.Abang mommy tak tau..kalu tau...dera telinga ni kena leter..bepinau, pepagi tu balik wat muka toya letih plus ngantuk~~~bummmm membungkam tidoq.

Seronok lak menyelongkar memori daun pisang ni....

key..kite jumpe lain entry..dgn susur mommy 2~ macam mana penerimaan mentua terhadap mommy ~ sebagai bukan menantu pilihan~

"biar pun susur ku berduri ...akan ku kenang sehingga aku mmpu tegak berdiri"

11 comments:

Puanbee2 said...

mommy jgn sedih2 hee

AYuNG said...

mommy..masuk ler lagi gmbo2 time2 kawen dulu...:) nak tengok..hihi..menggamit memori tuh..

mommylavender said...

bee~ ni mesti bc ayat last jer....heee, enntry ni hepining jer...

mommylavender said...

ayong~ tggu ler susur mommy 2..hee

Erna said...

sabo je akak menanti sambungan cerita mommy ni..
kenangan

mrs Gee :) said...

hikhik.. alololo sweet jer noty mommy eh.. lagi2 mommy.. we want more.. kekekeke..

mommylavender said...

erna~ tq sudi baca...

mommylavender said...

tini~ tq jugak sudi bca susur idup mommy

ct N honey said...

mesti mencabar kan dpt mak mertua cam tu..saya alhamdullillah tak ada masalah

azi nur said...

sabo je la kan...baru2 kawen mang cengitu ea..

Puan Kutu said...

noty lah mommy..kehkeh