Thursday, April 28, 2011

susur mommy 2


Nak buat cerita idustan sat....ngeh2~, nikah gantung dah, ni mommy nak story mory cam mane mommy jumpa en somi.Mommy jumpa kat KL ler...pusat jodoh orang kate, mommy ni tak pernah duduk dgn kenkawan..mommy duduk dgn anggun dan taatnya brsama abang..tu syarat yang wajib ikut, sekiranya mommy nak pi bekeja kat pinggiran KL.

First time date...heee~ siap buat baik kat akk ipo, tapi mmg baik pun...tolong masak tiap hari, tapi ari tu lebih sikit...senang ti akk nak rekemen kat abang mommy tu.Siap bodek..pepagi dah siap...siap pakai baju kurung~ hahaha..malu nak ingat.Bile abang duk bedehemmmm~

" abang...orang nak p kenduri kat umah kawan jap, dah cakap kat akk malam tadi"

nmpak jer abang senyum..bermakna....boleh la tu.Mommy nipu sunat taw...selagi tak sah si mamat tu nak masuk minang..mommy tak kan nak berterus terang dengan abang mommy.Malu ko!!!! kenal2 ..tetibe jodoh tak der.Ehhh~ lupa nak habaq...mommy date memula kat kelang jer..naik bas lagi~uwaaaaa...sweetnya time tu.

Bila sayang dah kukuh...cinta terpahat indah, tak kira...en somi datang umah abang sendiri
meyampai hajat di hati...

Setiap yang manis mesti ade yang pahit payau kelat masam kan..adat ler tu, mommy tak kesah pun.Sebenarnya mommy bukanlah menantu pilihan family en somi.Adik beradik en somi yang lain semua nya berkahwin dengan orang sekampung..n pilihan emak bapa.Sedangkan en somi yang merupakan anak bongsu memilih sendiri calon isteri.Ce bayang kan....~heee. usah la bayangkan cam pilem ibu mertua ku tu...dah sat gitu.

En somi pesan...buat la sebaik mungkin n senyum semanis yang boleh...sekadar 3 hari kite balik kg~ mommy ikut, alhamdulillah akhirnya mommy jugak jadi kesayangan mertua.Biasa la orang tua..bila balik kg pakai seluar...naik moto kan, tak kan nak pakai baju kurung...ti peluk tak erat...cicir mommy ti~keh2

" tu kat atas ada kain batik mak.. pi pakai"

punggung ni kebas pun tak ilang lagi naik moto dari KL...udah kena sound, mommy pandang en somi....muke time tu dah kelat.Dengan muke tak ikhlas pi la tukar kain batik........time muda remaja kan, anak pun tak ade lagi...

Yang paling tak tahan pesen ensomi ni..lau nak balik ..wajib singgah semua mak sedara.Mula2 kawen dulu.. nangis mommy tau..ati ni punya la rindu kat emak ayah kita..lepas satu rumah ke satu umah...air teh dah bercawan, balik tak gak~uwaaaaaaa.

26 comments:

.: iEyLa :. said...

uwaaaa...takot la plak dgr cite mommy ni..hehe

Ila said...

lama2 biasakan...hehehe..sweet jer..boleh ambil pengajaran ni

Kalamhati said...

ihik best baca citer mommy..tq 4 sharing..=)

Buuwa said...

heheh.. mommy pun menimbas kenangan lalu nampakk..;p

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tekenang zaman dedolu yer mommy...

DKosongLapan said...

Hehehheh....
Tetibe pulak awok sengih soghang2 kenangkan kenangan 7 tahon lepaih.....
Kalo mamilabender dating ateh beh .....
Awok pulak kenei mem ateh beh jugak.....beh intrakota.....hhehhe

ct N honey said...

kalau nak tahu ct dengan hubby satu sekolah dan sekelas dulu...kalau nak dtg rmah kena tunggu hari raya.sbb ayah beri lampu hijau masa hari raya aje,kalau hari lain alamat nak kena tembak lah kalau dtg kerumah...

azi nur said...

sweetnye mommy..aloo nak kawen la!!

Puan Kutu said...

mengimbas kenangan dulu2. best cerita mommy.nti cerita lg..:)

mrs Gee :) said...

hahaha.. kenangan terindah.. xpa la mommy semua org ada cerita masing2..janji hubby mommy syg kat mommy.. hihihi..

mommie yuyu said...

kenangan ni best kalau diingat2 balik kan mommy..tp part kena ke rumah sedara2 satu2 tu mmg x best...yuyu xmo ingat..mmg berair mata2..dh la org baru, penat, senyum2 x ikhlas je la...

puanbee said...

salam mommy , ingat tak pernah join contest tangkap leleh anjuran bee ? sekarang bee ganti kan dengan small give away yer..mommy dah di masukkan penyertaan secara automatik

http://puanbee.com/small-giveaway-dari-puanbee-com/

kay_are said...

akhirnye bertemu jodoh.. kalau dah jodoh tak ke mane ye tak? doa mommy bahgie ngan suami sampai bile2.. amin.. =)

mommylavender said...

eiyla` ishhh nak takut pe lak..lagi beso dugaan dari tu lau kena..tabah k

mommylavender said...

ila~ yg baik sila2 la ambek yg buruk tiggalkan je~hee

mommylavender said...

KH~ tq...kerana sudi baca

mommylavender said...

buuwa~indah la lau men imbas2 ni~hee

mommylavender said...

betty~ yup...hee, jum kite selak sesama

mommylavender said...

D08~ uiii tu lagi sweet..mai la story~hee

mommylavender said...

ct~ emak baapak kite mmg tegas ct..tapi kita tak pandai lak mmberontak kan

mommylavender said...

azi~heeee...nak tawen ek?

mommylavender said...

muni~ tggu susur mommy 3 lak

mommylavender said...

tini~ tu lah cabaran idup dua hati dalam satu bumbung~hee

mommylavender said...

jannah~ tau tak pe..mmg jelas tak ikhlas time tu

mommylavender said...

bee~ ingat bebeno..t mommy skod ek

mommylavender said...

kr~tq...hee