Thursday, April 7, 2011

Rojak

           salam pagi menjelang tenghari.....perut yang tadi kenyang kembali lapo~heee, menyuap ape tu..wahh2 tekun bebeno ngunyahnya....ye la ke kunyah hancur2....baru telan, tamo gelojoh ti tercekik.Mommy baru nak jenguk2 dapur.... dah rebus tulang tadi, pas tu ngulaw jap depan pc ni~hahaha..lau tak lagu ni, eemmm...alamat tak ber`entry` la mommy...idup kena berani ciluk menciluk, bukan kat jalanraya jer...masa pun same...ciluk mase untuk wat entry cam mommy~heeeee.
          Mommy bukan nak cerita sal menu,Abeh tu tajuk atas????Oooo~ tu?Rojak? rojak kat entry mommy kali ni bukan makanan..tapi cerita rojak2 dari mommy.Mommy ni name jer dah beso panjang..anak berkajang2~heee, tapi dalam hati mantain ade taman...taman bunga ros n rama2 kiut.Ishhhh2 tak sedo diri mommy ni!!!!! bio la~hahaha...ade mommy kesah>Tamo baca, tutup telinga....open mate, katup mulut~ baca je lam ati.Ade loya2....tahan dulu, abehkan baca~hehehe.
         Mommy suke...sejak azali kot, patung kecik2~ comel sangat, beso2 tak la..
comey dak?
tenguk kunci kete mommy pun bergayut dengan patung2 tu...ade 3, dulu 4..ilang satu.Alkisahnya...yang wane cokolat tu, mommy jumpa lam plastik sampah jiran mommy...die nak buang~ sayang ko!!! mommy amek la.Haippppp!!!! bukan mommy curi tau, sama cam adik kate mommy curi.Lepas mommy amek tu, mommy cakap kat zam(jiran mommy)....die kate amek la mmg nak buang pun kak~ kan mommy kate, mommy tak curi.Bebudak mmg suke kat kunci mommy ni...lau dalam lip, jeling2 jer....tah2 lam ati ngate mommy kan;

                  "cam bebudak lak makcik ni..."

Agaknya la kan, ye la kdg2 jeling2 tersenyum2.....lantak ler, mommy kan kaco pun kan kan.~hahah...tak pun bekenan.
                Haiiii....malam tadi anak dara mommy tu call;

                 "ibuuuuuuu~"

Dari nada lanjut2 tu, mendayu...ermmmm, tau dah mesti ade poblem, mmg pesen die gitu.Ropenya duit ilang...lima puluh hinggit, patut sore bodek.Mommy tak la marah...nak buat cam mana dah nak ilang bukan rezki la tu.Tup2 malam tadi masej...
         
                 "bu...duit akak dah jumpa balik"

Bab ilang2 ni mommy dah lali sebenonya..anak mommy yg sulung ari tu, lagi kerap ilang...ari ni beli selipar esok dah lesap.Asrama budak lelaki kan...mmg gitu, ingat beli yang mahal..kot2 la ade yang bekenan...beli la selipar jepun, sepasang dua hinggit lima kupang...ermmm~ pun sama gak, ilang.Bukan anak mommy jer semua orang....kate anak mommy lau nak selamatkan selipar tu..lepas guna simpan dalam lemari. tu bukan anak mommy la....die mmg payah nak wat gitu, kate orang pe...melesa,letak mane dan.
        Entry rojak berakhir disini....hahah~ selamat memasak wat suri rumah bertangga...selamat mengulaw pekerja2....selamat mengandakonda wat semua.
                                            

32 comments:

.: iEyLa :. said...

ooppsss...nasib baek bkn entry pasal rojak mee..
kalau x..nagjuk dah ngn mommy lg..hihi..

psssttt: mommy..duit abis..hakhak..

Zaidah said...

tomel2 patung tu....klu orang dah nak buang kita ambik bukan curik namanyer tapi mengutip barang terpakai....jangan marah yer mommy

nuruljannah sukhri said...

dulu yuyu pun suke simpan patung kecik2 comel mcm tu.tp bila dh lama sgt, dh xtau letak kat mana..

mak yuyu pun sama, pantang nampak mesti beli..bila dh byk sgt, yuyu bising ckp membazir..kalau satu rm3, sepuluh dh rm30 buang kat situ..start dr hari tu, mak yuyu dh x beli lagi patung2 kecik comel ni..

Adinda Amy Sensei said...

cute keychain bear tu mommyy..

mrs Gee :) said...

tomey keychain nyer.. kiut ajer.. ngulow jap.. hehehe.. jenguk mommy.. ;)

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

betul la mommy..sgb mommy nih kita kena cilok masa nak update entry..kalau x hadu mmg tak sempat nak hupdate blog..tak hupdate sedih plak rasa kan mommy..

keychain chumel mcm tu mmg tak blehla sy sbb anak dara sy tu akan menciloknya..jd baik tak payah..

Piasara said...

"rojak?...ish2..mmg betul tu mommy,kena pandai bersambil-sambil,curi2 masa...kalau tak...bersawang kerawang ler blog...kan..kan..."

whitecappuccino said...

ala mommy..bagi can la kat kita2 yg veteran ni..tak salah kan suka benda2 kiut gini..saya pun sama

mommylavender said...

ieyla~ uhuk2..namau la majuk2 ti tak nomey..hee

mommylavender said...

zahidah~ mommy minat kat patung ..tu yg amek,nak marah pe lak

mommylavender said...

jannah` bukan selalu belinya..dah ade tu..simpan je

mommylavender said...

amy~ sbb kiut mommy suke`hee

mommylavender said...

mrs gee~ ngular le mommy tak wepot pun~hee

mommylavender said...

pia~ lau tak cilok2 tak berblog kite kan pia

mommylavender said...

nur~ kite serupe..hee

Puan Kutu said...

dulu time remajaminat jugak bela tedy bear kecik camtu,sangkut kat beg.skang dah hilang minat.mmg kiut la mommy suka simpan benda camtu..igtkan msk rojak td..:)

Panglima7 said...

Amboi Mommy...sejambak puppet kat kunci ko..!!! hehehe...Takde ker telly bear yang besoo...hehehe. Mesti ade kan !!!

Panglima7 said...

Amboi Mommy...sejambak puppet kat kunci ko..!!! hehehe...Takde ker telly bear yang besoo...letak atas katil. hehehe. Mesti ade kan !!!

Ila said...

ingatkan nak kasi resipi rojak tadi...hehehe

suichi said...

rojak buah satu!!!

Atiey said...

atiey tak minta tedy2 nie..dulu masa sekolah frenz suka sgt bg tedy sampai penuh katil..nak tidur dah taku sebab terdengar mlm2 bunyi cam tedy2 dok bckap..heheeh seram kalau diingat balik..

syairahmohdanuar said...

mommy dgn anak mommy sama je.mommy cute dgn bear2 tu.anak mommy cute dgn pgln bodek.hihi.cute sgt!! >.<

suri solehah said...

walaupun hanya entri rojak..tiba2 saya teringin rojak buah huhu..mommy buat sup tulang ke ari ni?sedap tu

azi nur said...

alolorr comeyy sangat!

mommylavender said...

muni~ ntry rojak jer...haha, nak bt rojak pun mommy tak reti

mommylavender said...

panglima~ tedy beso keroje..hahah

mommylavender said...

ila~ entry rojak je,,,hee

mommylavender said...

suchi~ heee....

mommylavender said...

atiey~mommy tedy beso tak minat~heee...tedy besau dah ade(en somi)

mommylavender said...

syairah~mana tumpahnya kuah kan kan~heee

mommylavender said...

suri~ hee...sup senang suri tak payah tunggu..nak bt entry senang~hee

mommylavender said...

azi nur~heee...