Friday, April 1, 2011

Sesusur khamis

          Assalamualaikum  anak2 mommy, teman seperjuangan..rakan seangkatan...wah2,,cam beso beno kerjaya mommy ni kan~hee...sekadar cikgu kepada 4 murid, seketeri kepada seorang bos..beso gedabak la kan jawatan mommy..lupe lak ~ngee...chef di sebuah istana indah.Hanya kita2 jer yang boleh menyandang jawatan tu semua dalam satu masa...kan, tak gitu? ye la....cepat2 angguk kan kepala tak perlu kate ape2..~heee, sonyum je.
         Semalam tak de coretan gedix dari tuan tanah gedaung ni...sekadar entry kontezz, jelajah jenguk kenkawan pun kurang...komen entry apetah lagi.Letih ko....jem kaki ni semalam, mulut? usah cerite lah udah mcam `bontot ayam`~heee..`protpret2` memanjang,muncung? cantik lagi muncung cencurut dari muncung mommy kot...betui2 penat!!!!.
mamat ayang~hee
                                        
         Nape? ni yang mommy nak story ni...mai2 duk dekat ngan mommy~hee.Semalam..mommy pi anta ayang sekolah, jem giler2 kat jalan tu..puas gak mommy pikio...ape ke he yang betambun kete kat jalan ni, nak kate ade perayaan, tak jugak...depabali lambat lagi, tah sale ape la kan, sampai jem teruk,kaya la tokey sale tu.Mommy ketuk2 manja gak kepala ni...kot mane tau ngigau ke hape, sah idak...sedo lagi memusing stereng ni.Ape kes hari khamis pun jem.Lelama maleh nak pikio....lantak la, dah selamat antar ayang, arap2 balik dari amek adik ti...jem udah ilang.
        Buah nangka tetap nangka...ape di sangka meleset belaka~ aduiiiiiiii...jem lagi!!!! balik dari amek adik.Nak masuk jer bulatan hospital assunta...bunga2 jem dah kelihatan~uhhhhh.Kalu biasa 10 minit jer boleh sampai umah...tapi semalam sejam lebih, semut pun laju tau ...tension!!!Mulut mommy pe lagi...orang nak memotong pun mommy hon...ade lak 1 kete beso gerabak tu, jap kanan jap kiri...eeee~ bikin panas.Geli pun ade....agaknya kete sebelah pasan pe`el mommy~die angkat pale..n geleng2..same la tu...tension giler2 moyan dengan jem, mommy senyum jer la.Mai korang bayangkan..jem semalam sampai kat bulatan sekolah SKPJ...sambung sampai depan kondo tu.Pelik gak `paktiri` tak de pun jaga...tadi lalu bukan main ramai lagi~ hee.
       Letih otak meneka...punca jem segala, jawapan samar2 pula...sampai lah kepunca, geling kepala bagai nak merenk...upenya SYABAS...bukan syabas tahniah tu la..uwaaaaaa~ tapi syabas buat acara korek mengorek kat tenggah2 jalan tu...dari kereta menimbun2 jem tadi..di jadikan 1 line je kete leh lalu~ mane tak jem bekarat kite orang....haduidui~ paktiri tu jage kat situ upenya...pakpolisi ler..hee.
       Penat jem sampai kat otak mommy ni....tmbah lak, luah perasaan n nak gedix2 manja kat en somi pun..tak di layan, lagi la penat...ngee~  salah mommy gak, luah perasaan time orang tu landing2..upenya en somi ku telolap sudah~ nak nangis jap, sape rela pinjamkan bahu die kat mommy??heeee.
tengok la...segala jenis kenderaan melimpah~ ni pun ade..

penat nengok mahluk asing ni~hee

                                            
      
      

19 comments:

Atiey said...

hehehe..mummy panggil benda alah ni njet2 semut..huhu kalau dia kat depan alamt raya tahun depan sampai rumah...

qasehraihan said...

hahahaha...lawak la akak ni..
saya panggil benda ni beloza..hehe

intan.maisarah said...

menatang tu
suka lew
bg orang sesak jalan
ce buat korje tgh malam
baru tak kaco orang

Puan Kutu said...

Bahu muni anytime boleh mommy..tu la teringat time blik raya kt kmpg..mmg jam gila2 kt highway..bpk tensen kan mommy?huhu..

Piasara said...

"mommy,len kali kalau jem cam tu...turun jer jalan kaki...esok lusa baru pi ambik keta..hahahaha.."

whitecappuccino said...

alaa..cian mommy..time org busy nak ke hulu hilir, dia pun nyebuk wat keje yer..isshh3x!

mommylavender said...

tu la pasal atiey...bohsang tui menunda makhluk asing ni~hee

mommylavender said...

qaseh~...same la tu...kezam duk ateh jalan time tu

mommylavender said...

intan~ tau tak per...mendera kan

mommylavender said...

nur~ hee...tu la pasal, skit ati mommy tau..

Puan Kutu said...

salam petang mommy..woo sedapnya mommy msk...nyum..nyum..:)

mommylavender said...

pia~uwaaa..mendera mommy la tu..hee

mommylavender said...

waalaikumsalam muni~ mai la nyedut same..hee

shereena said...

z ska jem..bleh skit kepala kn momy kn..huhu

kay_are said...

ade traktor?? memang part tu kesabaran teruji..

mommy, letak 1 pic dalam blog.. nak gune pic tu.. x pun send 1 pic kat emel saye.. kaz_real87@yahoo.com =)

azi nur said...

mommy azi pon benci jem tau...agak2 dah kuar dr jem azi tekan hoon lame2..huahuahuaaa

mommylavender said...

shereena~ same la dgn mommy..hee

mommylavender said...

kr~ kesabaran terburai di situ...

mommylavender said...

azi~ kite leh jadi geng....hee