Monday, May 9, 2011

Kerengge

mommy datang dengan lenggang tonggeknya~hahahah...ngarut la,yang tonggek tu..tu ha, kerengge(baca dalam tone melayu,usah tone industan~ti jadi lain..hee).Korang kenal tak hape ke rhope kerengge tu....yang kenal tu baguih la,anda masih di landasan yang betui..yang lupa tu, bawak2 ingat la ye....serangga warisan tu.ti mommy suruh kerengge tu gigit kome~heee..idak le mommy sekezam tu aih.

Tah ape le mimpi mommy malam tadi ye..sampai serangga tu jadi pilihan entry, mmpi idak....ngigau pun idak, cummmmme nya sejak duduk di kolumpo ni, duduk lak umah ala2 sarang burung mepati...kerengge tu jadi kerinduan mommy~rindu la kat kerengge~keh2~gedixzzz mommy udah meresap tu.Pada yang geli gelama....tahan la ye, lame dah tak mengedixzzz kat entry ni.

Kat kg...lau sidai baju kat, time nak angkat mesti kerengge gigit2 manja~ tertonggek2 die mengigit~ kezam sungguh ekau yo.Ye la ...yang manusia pun satu pi bt ampai kat pokok belimbing tu pehal....~heee.Kat kg kan..tak kuasa aih nak nempah ampai besi bagai....ikat je dari pokok ke pkok..haaaa~ udah jadi ampai, tak payah guna ringgit malaysia.

Memoris tu kome......time nak lipat lagi satu, lintang pukang kerengge ni lari...udah gigit lagi mau lari ka~aiyooooo....lu langsai lu mati ~uhhhh mommy udah jadi gengsete kome, ngeeeee,,,pada kerengge berani la.

kome penah jumpe menatang ni tak????? lau jumpa kirim kan jari2 mommy kat kerengge tu ye...khabarkan padanya~ mish uuuuuu...keh2

12 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kalau sudi sila ambil ya:

Saya Dapat Award dan Passing Kepada Kamu

Zaitun said...

Salam...Kak Zai pun jarang jumpa kerengga, kat kampung dulu memang banyak.

mommylavender orang Perak ke? hehehe..

puanbee said...

singgah mai mommy !!!

D_08 said...

awok pulak mami labender....sekaghang ni ade isu dengan semut hitam.... nanti nak baut entri pasei semut hitam pulak..... sabo je le...

P/S: bende bile dah jauh baghu le teghingat2.....errrr...awok panggei mamilabender takpe kan???

mommylavender said...

betty~ tq...

mommylavender said...

zai~ hee..tu la pasei..heee, a`ah mommy asal perak

mommylavender said...

bee~singgah je ke...entry bc tak?hee

mommylavender said...

d08~ uiii...semut itam ye...ngape tak buat entry semut ipooh yang gigit sampei bengkak tu.....

pagey le..teman adak kesahnya~hee

Puan Kutu said...

betullah mommy ssh naa nak jmpk kerengga skang nie,kt rumah baru nie byk semut yg kecik2 tu.apa org panggil semut mayat..:)

Dang Tari said...

Salam Mommy
Maafle lama tak menjengah..
Amboi Mommy!!!Awat??
Suka main dengan kerengga no?

mommylavender said...

muni~uiiii...lame nyelam..hee. semut mayat semut yang jalan laju tu kan

mommylavender said...

dang tari~yup lame iolang ..pi mana...rindu lorh. mommy cume terkenang waktu dolu2...hee