Wednesday, May 11, 2011

Kesah Dalam Sehari2


Assalamualaikum, selamat malam .....moga kalian berada dalam keadaan sehat sejahtera, sehat badan...sejahtera hati~heee..barulah mood walafiat kan.Maka dengan tu jari jemari laju menarikan bahasa hati....tak gitu????.Ape pun ...hati yang kcau bawakan bertenang....hati yang sakit luahkan jgn kasi membukit~ ti melotuppppp~ payahhh.
10hb ari tu...hari selasa, ari jadi adik.Tak beli pun kek, kat umah ni kek tak bape nak jalan ...dari makan sepotong dua..pastu simpan dalam peti ais..membazirkan. last sekali menjunam kat mulut tong sampah...hahaha~ tak rela menghumbat rm ko!!!!Adik lak kate tak kesah ....janji ade hadiah.

tahun ni mommy belikan beg..beg n beg.Nape bnyak beg????? beg sekolah kebangsaan die dah rabak, baru jer beli~ tak memadan dengan pompuannya..ganeh toi.Padahal baru je beli masuk sekolah dulu.Anak2 mommy yang lain tu beg setahun sekali je tukar, tapi dengan adik...payah nak kautimmmm~hangin di buatnya.Beg satu lagi tu...tuk sekolah agama, sbb tahun baru ari tu die pakai beg ayang....jadi menuntut nak yg baru,n beg kecik pink tu...tuk bawak jejalan~ konon nak begaya.Hadiah murah je.....janji adik happy.
Mommy pindah umah???? ishhhhh...idak la, tu dah lain wane????? Ooooo...tu cat yang betukar,rumah still yang tu gak...tetap ala2 sarang burung mepati~ tapi di sini lah ...syurga kami.Angan2 tu mmg la ade...kekadg berangan gak dgn en somi, takkan sampai tua ti kita duk sini....~hahaha...sekarang mommy tak tua ke????~ngeeee..tua la..tapi belum tuaaaaaaaaaa sgt..kan kan?Impian kite orang nak duk kt kg...tapi tak nak dekat kat kg en somi n tak nak jugak hmpir dengan kg mommy...lau dapat area teluk intan, ok la...tengah2 dah tu.Ape kate orang `dekat2 ti bau taik......jauh2 bau wangi`.....ok la kan.Haaaaa hangan2 ku di suatu masa basikal kan ku tukar kereta.......nyanyi2 sikit.Angan2........
Ari ni balik je anta adik sekolah agama...mommy punya la bz~keh2,ngalahkan korang yang keje kat opis2 tu...sampai 2 mommy ngadap~hahahah...korang ade? tak adeeeeeee........mommy jer,bila ketamakan melanda.....sampai tesalah pegang `tikus`.....aik??? awat tak leh, rhopenya klix `tikus` atas nengok skrin pc..mane ni maunya.

Kadang2 sikap sendiri.....mendatang lucu dalam diri, jadilah kan tukmenghilangkan steress.Jumpa lagi korang~ terbina ukhwah di sini...menambat rindu di hati, biarpun kalian tak kukenali ...cukup dimaya, kalian istimewa sekali.

25 comments:

whitecappuccino said...

salam mommy! dah beberapa hari tak jalan kat sini..bz lah plak..

whitecappuccino said...
This comment has been removed by the author.
mommylavender said...

waalaikumslam nur~ tak pe mommy faham....

cik dila said...

huhu..betul2..sndri buat sndri ketawe..

biarpun mommy xku kenali namun terasa dekat sekali di hati..=))

umialya said...

mommy
salam kenal..
kdg2 kita tak sedari kelakuan sndiri mengundang kelucuan

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

eikk..napa buang kek..len kali tak habis pos kat sy..sy suka mkn kek tp buat malas hehe..

Piasara said...

"sama ngan sy mommy,apa event pun tk suka beli kek..membazir sbb ank2 tk mkn sgt..mommy,ank pompuan mmg camtu..sama ngan kita la...hanya pmpuan yg faham hati pompuan..
heee..saya ni 3 ank pompuan,kalau nk kira beg agaknya leh buka blogshop...kehkeh.."

sahromnasrudin said...

kelucuan mmg perlu untuk menghilangkan ketensenan dlm diri :-)

mommie yuyu said...

mommy!!rindu kat mommy.yuyu x brp sihat 2 3 hari sbb tu x bw.la, terlambat ke nk wish ni..happy birthday adik..best dpt 3 beg sekali..

bz betul mommy sampai 2 pc guna..buat apa tu?

ct N honey said...

betul2 berblogging ni sampai 2 sekali dihadap..Hubby ct pun ckp kalau dah tua dia nak ddk kg,tapi ct mcm tak sesuai aje nak ddk kg,...lupa daratan lak ct ni kan...Siapa yang tak suka mandi?

mommylavender said...

cik dila ~ tq dila...harap ukhwah ni berkekalan

mommylavender said...

umialya ~salam kenal jua~heee...suke dpat ramai kwn

mommylavender said...

Piasara~tau tak pe pia.....panatik beg dah tu

mommylavender said...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty~suke ek??? ti mommy pos ek....betty pi maek kat secret rsepi tau~hee

mommylavender said...

sahromnasrudin ~yup betuiiiii

mommylavender said...

mommie yuyu~ tq jannah....ptut la lama tak nmapak, dah nak cukup bulan mmg gitu....sabar k

mommylavender said...

ct N honey ~heeee....sakan mommy bw, sajae je ct...

Zaitun said...

Apa pun jenis rumah yang kita duduk yang penting bahagia.Apa gunanya kalau tinggal kat banglow tapi penghuninya tak pernah bermesra.

Anak kak Zai pun minat mengumpul bag macam2 warna.

mommylavender said...

Zaitun~ betui ti zai....hee. dah anak2 pompuan mesti citerasa pun same~

umialya said...

akak cari entri baru.. hehehe

Puan Kutu said...

lawak la mommy nie.bgus la adk tak mkn kek.klu aiman dia sebijik jer sorang!hadiah takde la.kecik lg tak pandai mintak!haha..

azi nur said...

mommy,,,lame tak jengah mommy..mommy sihat?? dah mandi?? dah makan??? dah siap masak belum??? nak tumpang makan ni.....

:)))

shereena said...

lama x lawat momy..shat x?kim slm ngn c adik ye..happy belated day^^

sahromnasrudin said...

assalamualaikum mommy..sy dtg berziarah di pagi minggu ya...

kay_are said...

banyaknye mommy berceloteh kat entri ni, siap cite pasal 3 bende len2 lagi tu.. mesti rindu nak menaip ni kan.. hee