Monday, May 9, 2011

Befday Adik~

Dari last bulan 4 lagi adik dah berhajat nak kasi sesuatu kat kenkawan kelas die....timbul je bulan 5 ni, ari2 ingatkan ibu...

"ibu dah beli gula2 ..keropok tak?"

"baru berape ari bulan dik oiiiii...ari senin bu beli(ari ni ler)"


bulan 5 ni befday adik.....yang tak tahan setiap tahun menuntut hadiah....bukan dah hadiah lagi.Hadiah kan pemberian seikhlas hati~heee. Tapi dengan adik ni....main paksa2 nak adiah, tak dapat siap ler muncung tu comey ngalahkan muncung cencorot~ dah yang kecik kan...ibu n ayah turutkan la....Tapi adiah belum ler beli lagi.....tunggu esok.

Hari ni mommy mengaktifkan diri pi beli `jajan` untuk kasi kwan2 adik tu, terkorban dating ari ni...lau tak cukup pukui 3ptg...mesti pi jumpa..ehem2 ni, main cuit2 sikit.....guling2 sikit~eeeee..bermanja2 gitu.Haaaaa...tapi ari ni tak dapat, rindunya...uhuk2.......rindu kat batal mommy tuuuuuuu.....siang tadi tak dapat membungkang kat katil, ni semua sal aktibiti membungkus jajan adik.....


23 comments:

ct N honey said...

ct pun cam tu terutama utk anak yg sekolah tadika,bila tarikh birthday mesti bagi jajan kat kwn2 tadika,tak bagi rasa tak best pula sbb mereka pun sama buat cam tu gak bila birthday mereka.

Puan Kutu said...

hepy besday utk adk..

AYuNG said...

hehe..budak2, cm tuh la nampak gaya nya mommy..janji dapat buat dia hepi..:)

hepi bufday adik..dr kak yung..

(ehhh, boleh guna akak lg ker? ke...dh sepatutnya cik ayung..hehe)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ms 4 thn sy buat gini jugaklah utk anak yg sekolah tadika tu..tp pastu thn berikutnya malas dah..sy beli kek..diaorang makanlah reramai kat sekolah..

mommylavender said...

ct~tu la kan...bile kite dapat, tak sedap lak lau tak buat

mommylavender said...

muni~tq..hee

mommylavender said...

ayung~ isshhhh ayung muda lagi la...mmg sesuai kak ayung tu.tq...

mommylavender said...

betty~ dah ramai yang buat bagi jajan....si adik pun sibuk gak nak bt

sahromnasrudin said...

selamat hari lahir utk beliau..semoga menjadi anak yang soleh yang membanggakan kedua ibubapanya :-)

mommylavender said...

sahrom~ tq.....

Zaitun said...

Happy birthday buat adik semoga kehidupannya sentiasa dilindungi Allah SWT.

mommylavender said...

zai~ tq....

cik teyn teyn said...

alololo ,, mesti adek suke kan ..

hehe , join akak here ..

keep in touch ye.

mommylavender said...

cik teyn2~ tq join mommy.....mommy dah masukkan blog fatin dalam bloglist mommy...

Eyra Rizal: Your MUA said...

MAKEUP CLASS PROMOTION FOR MAY!!!!

see below for type of classes,fees & dates

14/5 & 15/5 (pick 1 date only) :
BASIC TO ADVANCE CLASS PROMO RM295/PAX

17/5 & 18/5 :
2 DAYS BRIDAL CLASS PROMO RM400/PAX

21/5 :
HAIRDO CLASS PROMO: RM295/PAX

24/5 & 25/5 :
2 DAYS BRIDAL CLASS PROMO RM400/PAX


HOW TO REGISTER?
1)PICK WHICH CLASS YOU'RE INTERESTED IN
2)SMS TO 016-2128740 /PM INBOX UR FULL NAME, IC, PHONE NUMBER, & CLASS YOU'RE JOINING.
BANK IN DEPOSIT (RM100) TO MAYBANK ACCOUNT 1580 8830 5272 (NORSHAHIRA SHAHRIZAL)
http://www.facebook.com/event.php?eid=113982102020746

puanbee said...

ahaksss membukang je kerjonyer...

ajumohit said...

bestnya mommy..anak sulung saya tu pon nak mcm ni jugak masa besday dia bln 10 ni..nak suruh wat goodies bag utk bg kwn2 kelas dia, pastu hantar kek kat tadika lagik!! takpela kan setahun skalik..asalkan anak2 gembira okla kan..hepi besday adik!!!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum

salam ziarah di pagi rabu :-)

mommylavender said...

zai~tq....

mommylavender said...

ezra~ pomot ek...moga sukses dalam bisnez

mommylavender said...

bee~ yo la dah tinggal sesorang..hee

mommylavender said...

aju~ janji die orang hepi kan....di samping beseddekah kat bebudak

mommylavender said...

sahrom~ waalaikumsalam....