Thursday, May 5, 2011

Fanatik Hlovate


Assalamualaikum, pesta buku kat KL dah lame berlalu...tapi story mommy baru nak hintai entry~heee..sabo je la yong oiiiiiii.

Sebeno nya tahun lepas pun pi gak....jadinya cam udah pandai la~ menonong jer menuju ke tempat both2 jualan buku, tak nengok dewan hape.Ni semua sal anak dara mommy yang minat `meroyan` kat penulisan hlovate.Keluar jer yang baru...mesti nak rembat, mommy dah ingatkan>>>>>>>

"taun ni akk SPM....ti lepas SPM kite beli ek?"...lembut mommy pujuk tu, bak kate orang lembut agar2@lengkung...lembut lagi tone sore mommy~heee.

Tak abeh lagi ayat pujukan..ala2 manja gitu,mommy nengok ayo mate udah jatuh...`tuptap2`~ budak ni kan.

Ye tak ye..bawak la jugak ari sabtu tu..esok ahad udah nak balik jitra~sambung cerita menonong bagaikan tau both yang mana...both tau la~ JEMARI SENI(JS), tapi no both n dewan yang mana tak tau.Rupa2nya both JS kat dewan lain..kite orang cari dewan lain...bagai nak tercabut lutut ni, turun naik dari tingkat 2 n 3...dekat 2 jam ko!!!!!!

Last2 tanya seorang anak muda tu...die kasi petunjuk arah yang betui, sebelum tu tanya gak...tapi tak cakap lak kat dewan lagi satu.Akhirnya dapat gak la buku idaman hati cik shazreen puteri lindungan bulan.....eeeeeee~ geram, penat mommy.Die punya sengih..tak terkata la.....

moral story~ masa mengandung mommy selalu merajuk lau tak dapat kehendak hati....~hehehe. sekarang anak buat peragai, naseb nak buku~lau nak yang lain...siap ko!!!!!perasaan dan tingkah laku kite sewaktu mengandung mmpengaruhi anak dalam kandungan....ternyata betul.

22 comments:

Cik Layka said...

bgos laa ank mommy suke mbce.
Cik Layka pon pminat Hlovate ^_^

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

baguslah nanges sbb nak buku..tp hlovate tu sy x tahu pon..buku bebudak muda agaknya yaa..

intan.maisarah said...

hahahaha

kaasih ibu
tak kemana

kay_are said...

hlovate nye novel memang terbaik mommy.. sy pun bace gak.. tunas.. aa + bb.. best gile!! ^__^

mommylavender said...

layka~ye ke..patut ler beria anak mommy tu nak..kdg mommy pun numpang baca novel2 tu

mommylavender said...

betty~ novel remaja...tapi mommy pun penah bc....hee

mommylavender said...

intan~ tu la seorang ibu tak mmpu nak mghampakn anak2

mommylavender said...

kr~ mommy pun udah bc novel tu...ternyata best, ade motivasi sekali....tu yg mommy gagah gak carikan

Acik Erna said...

mommylavender..sabo je la kan..
dah anak mommy..

:: cekodod :: said...

contangan jalanan

mommylavender said...

erna~tu la erna...nak wat lagu mano~hee

mommylavender said...

cekodod~ yup....terbaru tu

azi nur said...

mommy kiter pon suke hlovate...best!!

mommylavender said...

azi~ dah dapatkan yang terbaru tak....hee

MulutPayau said...

anak2 mmng mcm tu....Mp pun trpksa layan anak2 kat pesta buku..sibuk mencari Rumah Pink Ain Maisarah..

mommylavender said...

MP~mommy jumpa la both ain maisara....ramai giler kat both die

whitecappuccino said...

anak suka baca "Chicken Soup" series.

whitecappuccino said...

anak suka baca "Chicken Soup" series.

mommylavender said...

nur~ selera anak2 macam2 kan....janji minat yang baik kite sokong la..hee

Novelgurl said...

hehe..kalo sy x dpt pun sy merajuk gak :P

mommylavender said...

novelgurl~ heee...wah sama ye,sedondon...

Puan Kutu said...

nak buku jer mommy.belikana jerlah..klu mitak yg lain kasi ketuk itu kepala.huhu..