Thursday, February 24, 2011

Pancit!!!!!!!

`ehnsan pak google~
Assalamualaikum juga selamat petang yang mendung~ hee, kat pj kot.Sehat ke di sana...haaa yang kat situ duk pegang kepala jer nape?Sakit kepala??! Bukan....sakit otak??Biasa la kan masalah ...hidup tanpa `poblem` bukan idup name nye...`poblem` memeriahkan hidup di maya fana ni~ewahhhhh2 mommy lau me`naip` bukan main lagi...hee~.
Mari tenung2..jum bc2 usah lalu sj~haa..mood epi,sbb nak open memori yang memalukan mommy, malu tapi tak amik `respon` atas kejadian itu.Masih berada di takuk lama...maintain!!!!
Cam gini ceritanye anak2 mommy sekalian..........maka,
Pada suatu hari...yang udah hampir lupa,tapi ingat la waktu pagi..area pukul 8 gitu.Semasa nak antar si dara mommy nak pi test(bukan peksa tuk skolah)~heee.Mommy dengan penuh `konpident` bawak la kete menuju ke felda Trolak..dari kg mommy kat Sabak Bernam..bersama2 mommy kakak2 n 2 dara mommy...semua pompuan la.Dalam perjalanan tu...bawak tak la laju sgt dalam 100km/j,ye la mommy kan bawak pegawai jpj merangkap polis ..pe lagi kakak mommy la, laju sikit..udah kena saund,maka....jeng2~ terdengarlah satu bunyi,,,,,,,
(((((((pooooOOOmmmm))))))))
Ahhhhhh..sudah bunyi pe lak,dalam hati risau gak abang suami mase tu dah la jauh~ pi outstations..trengganu.Tak hirau gak mungkin..terlanggar ape2~ kete ok gerak laju lagi.Hahaha~ dalam gerak laju....tetibe makin tekan minyak udah slow rase tayar udah semacam.SAhhhhhh~ tak perlu saksi n tok kadi ni..memang sahhhh~ pancittttt!!!!!!.Pe lagi my kakak2 2 orang ni ...pulang paku kat kepala aku..heee~" tu laaa~ bawak laju lagi"
Dah kete pancit buat pe duk lagi dalam kete...kuar la pompuan2 ni beramai~ tayang body n `face` kesian kat tepi jalan tu.Tak penah buat ooOO nukar2 tayar ni..yang tau pegang stereng,isi minyak,tukar minyak itam(tu pun pak pomen bt~hee)..isi air.First mommy bt:

" salam abang, ibu nak pi antar kakak pi test ni...kete pancit lak" siap dengan suara manja minta simpati.

" abang kan kat trengganu ni..."
Laaaa~ tau la abang kat sana...aduiiii~ nak mintak simpati n idea pun tak boleh~ terluah dalam ati jer tu.... terus letak fon.Marah???? bukan la marah tapi merajuk sikit..kan kan pompuan ni suka bila di take care.

Bila kete benti tepi jalan n barang kat bonet dah belambak kat tepi tu~ ramai la yg memandang...benti tak gak.Tayar spear(betul ke 2?) dah kuar~ haa...senyummmm~jgn kelam kelibut ti otak serabut.Rezeki kate orang ...ade la satu lori sampah nun kat seberang jalan sana berhenti~duk angkat2 kepala...tau dah maksud,

"pancittt" lanjut jer dah suara mommy.

Alhamdullilah...ade gak insan bersimpati~

"Dari mane ni...semua pompuan" tanya yang sorang tu,die orang bertiga semua...tenggah keje kot, tengok pakai baju keje lagi.

"Dari sabak bernam..nak pi mrsm felda, ade test anak sat lagi"ramah tamah mommy berborak sambil die orang tukarkan tayar mommy.

"oooo~ somi mane?"

"Trengganu"

"Bini no 2 ke ni"

ahhhhhhh~ sudah terlebih ramah ini mamat suke suki jer kate mommy ni isteri no 2....nasib la die tolong mommy time tedesak ni....aduiiiii~ senyummmmmm kena di teruskan.

"tak la pi outstations" heee~ senyummm tu.
Bila orang dah berbudi kena la kita membalas....walau die tak mintak,tolong dengan ikhlas kate nye,tapi mommy `huluq` gak walau tak seberapa.Sebenarnye nilai duit dah tak bererti bile kita mengalami saat cemas ...takut test terlepas!
Dari peristiwa tu...mommy masih lagi leka,tak blajar tukar tayar..dah 2 kali kena sejak dari tu~haaa...duk tercongok2 tepi jalan...mundar mandir sikit...datang la orang tolong.Dan sejak ari tu gak lau tayar pancit mommy tak call abang...malas nak dengar somi ku itu membebel.Bile sampai umah baru `story mory`,selamat dari leteran~ haaa...moral story mommy ni...belajar jgn leka, n lelaki suka pompuan yg berdikari.

6 comments:

Puanbee said...

haha kuang asam bini no 2ke dia tanya haaa

buuwa said...

heheheh..naseb baek ada jugak org yg baek ati nk tolong kan mommy...^^

mommylavender said...

bee~ tu la pasal kurang asam n terlebih aji no mo mamat tu..haha~ tp baik orang tu...nak tolong kan.

mommylavender said...

buuwa~ a`ah dah 2x kena lepas tu...syukur ade jer nak nolong..pompuan kan kaum yg lemah~hee.blajar tak gak mommy ni...

AYuNG said...

cian mommy..letih x tolak keta??

ngee~~~:D

AYuNG said...

cian mommy..letih x tolak keta??

ngee~~~:D