Friday, January 14, 2011

sembang petang bersama adik

                                        
            Yuuuuhu~dah sampai ari jumaat pun...salam jumaat semua,tenyum2 semua...~ngeeee.Ari ni jumaat bermakna esok dah coty amik n anta dak sekolah...semggu dah puas ngadap jem at jalan uh, udah ase sebu perut neh dgn asap kenderaan....walaupun jem tu tak la setenat at KL tu,,,tapi dah kate kan jem...memang semput  oiiiii~ n mulut neh tak brhenti dari merungut~adat lah manusia bisa an an ?
                                            
           haaaa~ satu petang tu...penumpang cilik mommy tu...sape lagi lau bukan anak mommy..hehehe~adik,jalan dah la jem,kete kat depan lak men cilok je...adoi bengang nyer~leh dok tanye ..."ibu,ibu mude lagi tak"?pehal lak adik neh tanye mude2 lak,tak peduli gak pertanyaan adik tu ..terus gak drive."ibu dgn makude mana lagi muda,makngah ngan mak alang"? sah adik tak puas ati...,"ibu la lagi mude dik....,nape adik sibuk2 duk tanye ibu muda ke tak ni?,bodek la tu".Tengok muke dia punya la senyum lau di ukur boleh sampai telinge OOoo.Risau gak ape lagi yg adik nak ni."uik dik nape senyum neh"."adik teringin nak adik".Ahhhh~ sudah dak ni mana la die tau antara muda n nak adik...ayorkkkk~manyak bahaye Ooo.
mungkin ini baby impian adik~pic hiasan
tentu adik hapy dapat main dgn bby nye cm pic neh~pic hiasa semata2
                                            
mungkin adik sunyi kut at umah tak ade kwn...dengan abang yang pun asik kena sakat jer."ibu,ibu muda lagi kan"...lagi sekali adik ulang....menyedarkan aku dari lamunan...lampu ijau ni pun lambat sangat."yup...ibu muda dari makngah,makude n mak alang...tapi ibu tak boleh nak dapat baby lagi sebab ibu dah tua dari ibu kwn adik tu...ibu allysha,ibu allysha muda ...g pun allysha anak sulung". Aku tau ni lah punca die nak adik                                            
petang ni...sbb kwn bek die allysha bru je dapat baby...mesti kt skolah allysha berstory tentang adik barunye...pe lagi c minah aku pun terkeluar soklan sebegini kat aku.Adik gak pernah cakap kat aku ..."bu adik doa biar abang yang tak dapat duduk asrama"..."adik tak bek tau...,kesian kat ayang"..."ye lah nanti ayang pegi asrama adik tak ade kwn"
              Begitulah septg bersama adik...pot pet die leyh tahan,tak larat nak layan jer,dgn jalan jem lagi..dapat gak ilangkan buhsan,tapi soklan petang ni memang tak sangka..sampai ke topik nak baby...hehehe~bebudak sekarang ...lau aku dulu sentuh jer bab nak adik kena cubit la yg dpat...zaman berubahkan cara mendidik pun tak sama telus tapi masih berlapik.

2 comments:

PuanBee said...

adik meh umah akk ramai baby..kot tak terlayan..hikss

mommylavender said...

lau dekat mau anak mommy tanak blik umah ea dah...asik nak dukung baby mu je...